'Babil' sosyal medyada gündem oldu

Star TV'de ilk bölümü yayınlanan, başrollerinde Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta'nın yer aldığı yeni dizi 'Babil', birinci bölümüyle milyonları ekrana kilitledi, sosyal medyada Türkiye ve dünya gündemine damga vurdu. Dizide üniversiteden ihraç edilen bir akademisyenin karanlık bir maceraya sürüklenişi anlatılıyor.

Yayınlanma: 18.01.2020 - 13:57
Abone Ol google-news

İlk bölümü dün gece Star TV’de yayınlanan Babil isimli dizi sosyal medyada ilk gündem oldu. Üniversiteden  ihraç edilen bir akademisyen ve ailesini konu alan dizi hakkında yapılan paylaşımlarda genellikler beğeni mesajları verildi.

Yurt dışına çıkış yasağı olan KHK'lı bir akademisyene yer verilen dizinin ilk bölümü asgari ücret üzerinden yapılan siyasi göndermelerle  dikkat çekti. 

Ay Yapım imzalı dizide, Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta başrolleri paylaşıyor.

Yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı, hikaye ve senaryosunu Nüket Bıçakçı ve Özlem Yücel’in kaleme aldığı Babil’de bir ekonomi profesörü olan İrfan’ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz’in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla yaşadıkları anlatılıyor.

Halit Ergenç idealist bir ekonomi profesörü olan ‘İrfan’ karakteriyle izleyici karşısına çıktığı dizideki oyunculuğuyla beğeni topladı. Eşi Bergüzar Korel de Instagram hesabından Halit Ergenç’in fotoğrafını şu mesajla paylaştı: “Senin mesleğine olan; aşkını, yeteneğini, saygını heyecanını seveyim.. #Babil”


İrfan tüm bunların ardından karısı Eda’nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen’den (Ozan Güven) yardım istemesiyle kendisini karanlık bir maceranın içinde buluyor. Evlenmek üzereyken ayrıldığı büyük aşkı İlay’ın (Birce Akalay) tehlikeli iş adamı Süleyman’ın (Mesut Akusta) sevgilisi olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan birçok sınavla karşı karşıya kalıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler