Bahçeli Erdoğan’ın oyununu bozmuş!

MHP Başkanlığı AKP’ye vermesine tepkileri göğüslemeye çalışıyor

Yayınlanma: 02.07.2015 - 20:55
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM Başkanlığı seçimlerinde son turda, partisinin “geçersiz oy kullanacağı” yönündeki kararı partide “rahatsızlık” yaratırken MHP yönetimi “AKP’nin adayına destek çıktıkları” eleştirilerine “MHP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yani Saray’ın oyununu bozmuştur; çünkü Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil, Erdoğan’ın Meclis başkanı adayıdır. İsmet Yılmaz’sa Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adayıdır. Eğer Baykal, Meclis Başkanı olarak seçilseydi, Erdoğan bu durumu sonrasında, ‘MHP aleyhine kullanıp MHP’ye, hani HDP’yle yan yana gelmeyeceğinizi söylemiştiniz’ diyecekti. Biz, buna izin vermedik” savunmasını yapıyor. MHP yönetimi, Meclis Başkanlığı seçimleri sonucu sonrasında özellikle CHP ve HDP’den gelen “AKP-MHP koalisyonu kuruluyor” yönündeki açıklamalarını da “algı yönetimi” olarak değerlendirip “Bu sonuçtan AKP-MHP koalisyonu çıkmaz. Hâlâ en güçlü koalisyon seçeneği AKP-CHP koalisyonu” görüşünde birleşiyor.

TBMM Başkanlığı seçimlerinde MHP’nin son tur oylamada “geçersiz oy” kullanması ve bu tercihi nedeniyle “AKP’ye destek çıktığı” iddiaları parti tabanında “rahatsızlık” yarattı. Genel merkeze dün çok sayıda “tepki telefonu” geldi. Ancak Genel merkez, söz konusu telefonların “MHP tabanından değil, ak troller tarafından geldiği, amacın da MHP’yi ‘tabanda rahatsızlık var’ denilerek yıpratmak olduğu” görüşü hâkim. Yönetime göre, “MHP’nin gerçek tabanı, CHP adayını desteklemedi diye partisine oy vermemezlik etmez.” Ayrıca, MHP yönetimi, söz konusu telefonların bir diğer amacının da “olası erken seçimde MHP’yi aşağı çekme gayreti” olduğunu düşünüyor. Çünkü MHP’ye göre AKP, CHP ve HDP “çözüm süreci” konusunda da diğer konularda da “birlikte hareket ediyor.” Onların için tek engel ise Meclis’te MHP’nin bulunması.

Öte yandan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da dün Meclis’te milletvekilleriyle bir toplantı yaptı. Vural’ın, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, özellikle yeni vekillere “TBMM’de neler yapacakları konusundaki yol haritasını anlattığı ve milletvekillerini gelecek eleştrilere karşı temkinli olmaları konusunda uyardığı” belirtildi.

BAHÇELİ: KİMSENİN AKLINA İHTİYACIMIZ YOK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Başkanlığı seçimindeki tutumunun eleştirilmesine bir mesaj yayımlayarak yanıt verdi. MHP’nin resmi Facebook sayfasından yayımlanan mesajda “Ne ibretliktir ki, HDP’yi yok saymamızdan rahatsız olanlar bizi eleştiri yağmuruna tutmaktadır” ifadelerine yer verilerek “Herkes meşrebine ve mayasına uygun konuşmaktadır. Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yoktur” denildi. Bunun ardından yayımlanan bir diğer mesajda “Şehitleri, şehit analarını, gazilerimizi” unutalım mı diye soruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler