Bakan’dan Sayıştay raporu hakkında itiraflar!

Sayıştay’ın bakanlığı hakkındaki denetim raporunda yer alan bulgulara yönelik sorulara yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, eleştirileri dolaylı da olsa kabul etmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 06.02.2020 - 02:00
Bakan’dan Sayıştay raporu hakkında itiraflar!
Abone Ol google-news

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Sayıştay’ın raporundaki bulgulara dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Aygun, Sayıştay’ın 2018 yılında soğuk zincir olmadığı için Adana, Balıkesir, Denizli, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Samsun, Siirt, Trabzon ve Şırnak’ta toplamda 368 bin 761 doz aşının zayi olduğuna dikkat çektiğini anımsattı. Pakdemirli yanıtında, Aşı Takip Sistemi’nin (ATS) geç uygulanmaya başlandığını kabul etti.

Aşıların üretim ve ithalat tarihinden son kullanıldığı hayvana kadar tüm sürecin izlendiği ATS’ye 15 Ağustos 2019 tarihinde geçildiğini belirten Pakdemirli, yanıtı ile bu konuda ne kadar geç adım atılmış olduğunu da ortaya koydu. Sayıştay raporunda il müdürlüklerinin soğuk hava depolarının ihtiyacı karşılamadığı, ilçe müdürlüklerinde aşıların ev tipi eski ve bakımsız buzdolaplarında saklandığı, bu nedenle ilçe müdürlüklerinde de soğuk hava depolarına ve biyolojik ürün dolaplarına ihtiyaç olduğuna dikkat çekmişti. Bakan Pakdemirli, aşıların buzdolabında saklandığını kabul etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler