Bakanın ilk talebi: Para

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, mülteci kadınlar için uluslararası kurumlardan ‘maddi cömertlik’ istedi.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 07:11
Abone Ol google-news

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcının olduğu BM öncülüğündeki uluslararası zirveyi, yeni hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu mülteci kadınlar için maddi yardım beklediklerini belirterek kapattı. Ramazanoğlu, “Söylenen sözler kadar para vermekte cömertlik görmüyoruz” dedi.

BM’nin öncülüğünde İstanbul’da önceki gün düzenlediği “Kadına Yönelik Şiddetin Sonlandırılması” başlıklı zirve dün son buldu. Açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konferansın kapanışını da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu gerçekleştirdi. 1 Kasım seçimleri sonrası kurulan 64. hükümetin bakanlarından Ramazanoğlu uluslararası zirvede ilk defa görüşlerini paylaştı. Ramazanoğlu “Uluslararası kuruluşlara sesleniyorum. Destek sadece toplantılarda konuşularak olmaz. İnsanların karınları sözle doymuyor” dedi.

Kapanış konuşmalarından birini de BM Kadın Birimi İcra Direktörü Dr. Phumzile Mlambo- Ngcuka yaptı. Mlambo- Ngcuka “Erkeklerin sürece katılımı şart. Kanunlar ülkelerde doğru düzgün uygulanmadığı için bu suçlar işlenmekte. Erkekleri rehabilite etmek gerekir. Bu suçu işlemelerini engellemeliyiz.” l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler