Baraja Rock

Hasankeyf antik kentini sular altında bırakacak Ilısu Barajı'nın durdurulmasını isteyen yüzlerce doğa ve tarih gönüllüsü, Baraja Rock Festivali'nde buluştu.

Yayınlanma: 20.09.2014 - 23:49
Abone Ol google-news

Hasankeyf antik kentini sular altında bırakacak Ilısu Barajı’nın durdurulması için Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Batman Kent Konseyi öncülüğünde “Baraja Rock” festivali düzenlendi.

Ancak Suriye’nin Rojava bölgesindeki Kobani kentine IŞİD’in saldırıları nedeniyle konserler katılımcıların ortak kararıyla iptal edildi. “Baraja Rock” festivali önceki gün başladı. Sabah saatlerinde Batman merkezde bir araya gelen yüzlerce doğa ve tarih gönüllüsü Hasankeyf’e hareket etti. Dicle Nehri kenarındaki etkinlik alanında ekolojistler, nehir kıyısına kamp çadırlarını kurdu. Köprübaşı mevkisinde bir basın açıklaması yapan ekolojistler, Türkçe ve Kürtçe olarak “Hasankeyf tarihtir yok olmasın” pankartı açtı.

Hasankeyf Yaşatma Girişimi aktivisti Veysi Ayhan, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin pekçok doğal tarih mirasını yok edecek Ilısu Barajı’na karşı burada olduklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler