‘Barış bu topun peşinde’

Kulüp Başkanı Hıdır Nergizhan “Seyircimizin en az 900, 1000 tanesi kadın. Kadın olunca küfür de olmuyor. Çözüm sürecinin en önemli paydaşıyız” diyor.

Yayınlanma: 11.07.2015 - 08:01
Abone Ol google-news

Barış süreci aslında bu topun peşinde yürüyor, eğer yürüyorsa diyor Hıdır Nergizhan. Kimdir Hıdır Nergizhan? Genç bir adam, 30’larında. 23 yıl sonra yeniden profesyonel lige ‘merhaba’ diyen Dersimspor’un kulüp başkanı. O ve 10 arkadaşı, amatör kümede aldıkları Dersimspor’u (eski adıyla Tunceli Belediyespor) şampiyon yapmışlar.

Üstelik mucize bir şampiyonluk bu. Çünkü kulübün tesisi yok, antrenman sahası yok, altyapı okulu hiç yok. Sadece yıllar önceden kalma halı sahadan bozma bir statları var. Üstelik zemin sentetik; maçları da, antrenmanları da burada oynuyorlar.

Azmin zaferi

Ama azmetmişler ve başarmışlar. Bölgenin gururu olmuşlar, çünkü yüzlerce kilometrekarelik alanda Dersimspor dışında başka bir profesyonel kulüp yok.

İlk başlarda, hele Dersimspor adını aldıktan sonra, biraz sıkıntı yaşamışlar ama “futbolla, sporla bir şeyleri aşmak daha kolay oldu” diyor ve ekliyor Başkan Nergizhan, “Ne yalan söyleyeyim, bölücü dediler, terörist dediler ama baktılar ki işimiz futbol, sadece Bayburt’ta sıkıntı yaşadık, sonra onlar da bizi ayakta alkışladılar. Biz buraların gururuyuz. Ne yazık ki 30, 35 yıldır bölge insanı başkalaştırıldı. Örneğin Tunceli’de 1 sinema var, çoğu zaman kapalı, tiyatro desen yok gibi, gençlik ne yapacak? Biz onları bu ufacık statta sosyalleştiriyoruz. Dersimspor aslında bir sosyal sorumluluk projesi. Hava şartları el verdiğinde iç saha maçları 2500-3000 kişiye oynuyoruz. Merkezin nüfusu 35 bin, demek ki Tunceli’nin yüzde 10’u maç hastası. Ayrıca stat kapasitemiz bu kadar ve bu seyircimizin en az 900, 1000 tanesi kadın. Giyiyorlar turkuaz-beyaz formayı geliyorlar maça. Konuk takım futbolcuları ve yöneticileri çoğu kez şaşırıyor. Çünkü kadın olunca küfür de olmuyor. Bundan güzel çözüm süreci mi olur, 2009’da başlayan çözüm sürecinin en önemli paydaşıyız.”

‘Bize her yer Dersim’

Kulüp Başkanı Hıdır Nergizhan, iddialı konuşmaktan da geri kalmıyor. “Eğer elimizden tutan olursa bu takım üst liglere de tırmanır” diyor. Çünkü bölge insanı spora, futbola aç yorumu yapıyor.

‘Cebimizden harcıyoruz’

Ayrıca Nergizhan’ın bir iddiası var, “Bizim Türkiye’nin dört bir yanında taraftarımız var. Hatta Avustralya, İsviçre, Avusturya, İsveç, Almanya’da taraftarlara sahibiz. Forma istiyorlar, talebi karşılayamıyoruz. Gelgelelim bu formaları alacak paramız yok. 11 arkadaşımın ceplerinden harcadıkları parayla şampiyon olduk. Ev rızkımızı kesip futbolculara verdik. Şimdi profesyoneliz, TFF bölgeye yatırım yapacaksa bu işe Tunceli’den başlamalı. Fazla bir şey değil, antrenman sahası ve ufacık bir bina istiyoruz. Ali Eren Beşerler hocayla anlaştık. 30’a yakın futbolcumuz olacak, ama altyapımız yok, aslında var, çocuklar gelip hocalarımızla çalışıp eve gidip duş alıyorlar, çünkü tek stat hem maç hem A takım antrenmanı hem de genç takımlar antrenmanını kaldırmıyor. Bazen nöbetleşe duş alıyor bizim evlatlar. Bölge insanının ufacık bir yatırıma hakkı yok mu? Sayın Yıldırım Demirören ve üst liglerde top oynayan Selçuk Şahin gibi Dersimli kardeşlerimizden destek bekliyoruz. Ayrıca bugüne kadar destek veren sayın Vali Osman Kaymak, işadamı Ali Rıza Gültekin ve eski başkan Erdal Güntaş’ın katkıları da çok önemli.”

Evet, birileri bu ekibin elinden tutarsa Dersimspor mucizesi sürer, tutmazsa da, çözüm süreci gibi iki arada bir derede kalır bölgenin bu şirin takımı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler