Barzani: En tehlikeli örgüt

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin IŞİD’le ilgili olarak “DAİŞ en tehlikeli örgüt” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 07:02
Abone Ol google-news

Ankara’ya önceki gün temaslar yapmak üzere gelen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, dün de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombaların hedefi olan TBMM’yi ziyaret etti.

TBMM’nin hasar gören yerlerini inceleyen Barzani daha sonra TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyetle yaklaşık 45 dakika görüştü. Görüşmede Cerablus operasyonu da gündeme gelirken, Barzani’nin IŞİD’le ilgili olarak “DAİŞ en tehlikeli örgüt” ifadesini kullandığı öğrenildi. Barzani’nin söz konusu ifadesine Kahraman’ın da katıldığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre görüşmede PYD konusunda herhangi bir konu gündeme gelmedi. Kahraman’ın Barzani’den Irak Kürt Bölgesi’nde faaliyet gösteren FETÖ’ye ait okullarla ilgili Türkiye’ye yardım talep ettiği ve Barzani’nin bunun üzerine Gülen’e ait 14 okulla ilgili çalışma yaptıklarını, Türkiye’yle işbirliği içinde olacaklarını söylediği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler