Başakşehir Stadı’nın masraflarını kim ödeyecek?

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren lider Başakşehir FK’nin, “iç saha” maçlarını oynadığı Fatih Terim Stadı’nın giderleri ortada kaldı.

Yayınlanma: 26.02.2020 - 19:44
Başakşehir Stadı’nın masraflarını kim ödeyecek?
Abone Ol google-news

Önceki dönemin AKP’li İBB yönetimi tarafından, kamusal alana “spor sahası” izniyle yaptırılan ve 2014 yılında da başkanlığını dönemin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yaptığı Başakşehir Futbol Kulübü AŞ’ye devredilen stat, İstanbul ve Başakşehir halkının kullanımına kapatılmıştı.  

Belediye yasasına göre, halka açık olması gereken alan, şirketleşen ve profesyonel yapı içinde mücadele eden Başakşehir Futbol Kulübü’nün (A) takım ve altyapısı tarafından kullanılıyordu. İçinde 3 çim antrenman sahası, salon, sosyal tesis, sauna, kamp oteli, otopark gibi bölümler bulunan stadın bütün giderlerinin 2014 ile 2019 yılları arasında “belediye” tarafından karşılandığı, hatta stadın güvenlikçilerinin bile İBB’ye ait güvenlik firmasınca istihdam edildiği ortaya çıkmıştı.

Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığına gelmesinin ardından, İBB Meclisi’ndeki AKP grubunun çabası ile yaklaşık 127 dönümlük alana sahip Başakşehir Fatih Terim Stadyumu ve üzerindeki tesisler 25 yıl süreyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bedelsiz tahsis edildi. Bakanlık da ön protokolle stadyumun Başakşehir FK AŞ’nin kullanımına verdi.

Ne var ki İBB’ye yakın kaynaklar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen ve bugünkü tahmini değerinin en az 150 milyon dolar olduğu tahmin edilen Başakşehir FK Fatih Terim Stadı’nın yıllık 20 milyon TL’ye yakın giderinin kimin tarafından karşılanacağı konusu ise netlik kazanmadı. İBB, geçen yıllarda ortalama 12 ile 15 milyon arasındaki su, elektrik, doğalgaz, güvenlik, park bahçe bakımı, otopark giderleri ödememe kararı alırken, İBB iştirakleri de yeni dönemde “ücreti karşılığı” hizmet verilmesi yönünde görüş birliği yaptı. Belediyeye yakın kaynaklar, geçen yıllarda 12 ile 15 milyon arasındaki giderlerin bu yılki ekonomik koşullarda en az 20 milyona çıktığını ve bu paranın büyük olasılıkla Bakanlık tarafından ödeneceğini iddia etti. 

Bakanlık ise konu ile ilgili sorumuzu haber yayına girdiği ana kadar yanıtlamadı.

FORMA REKLAMI DA YOK!

Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı seçilene kadar belediye iştiraklerinin çoğu Başakşehir FK’ye forma reklamı dahil birçok destekte bulunmuştu. Özellikle İGDAŞ ve Halkekmek reklamlarının Başakşehir PAF takımı formasında yer alması, İstanbul’da bulunan 1600’e yakın kulübün tepkisine neden olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler