Başkan kürekleri kendine çekmiş

Kürek ve eskrim camiaları baş ağrıtacak iddialarla sarsılıyor. Türk sporunun iki köklü branşında mevcut federasyon yönetimleri, “etik davranmamakla” suçlanırlarken, Spor Genel Müdürlüğü de olayları incelemeye aldı.

Yayınlanma: 22.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Türk küreği son dönemde önemli başarılara imza atmasına karşın Federasyon Başkanı İlhami İşseven en çok tartışılan başkan olarak dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük iki tekne üreticisinden biri olan Filippi’nin Türkiye distribütörlüğünü üstlenen ve yıllarca hem kulüplere, hem de başkanlığını yaptığı TKF’ye tekne satan İşseven’in haksız rekabetle kazanç elde ettiği camiadaki güncelliğini koruyor. Dönem dönem kulüplere ve federasyona “Filippi marka tekne” şartının getirilmesi de, özellikle Spor Genel Müdürlüğü ve Bakanlık çevrelerinde sıkıntı yaratmış, camiadan yükselen sesler üzerine İlhami İşseven Filippi Distribütörlüğünü devrettiğini açıklamıştı. Birçok ülke, Filippi dışındaki firmalardan tekne alımı yaparken, Türkiye bu oluşuma yıllık kulüp-federasyon kapsamında 250 bin Avro para ödüyor. Tekne ithalatındaki kârın ise yüzde 15 ile yüzde 30 arasında olduğu tahmin ediliyor. Çıkan söylentiler üzerine İşseven’in şirketi bir aile yakınına devrettiğini ancak perde arkasından bu işe destek verdiğini öne sürdüler. SGM müfettişlerinin de konuyu incelediği biliniyor.

Eskrimde delege krizi

Eskrim federasyonunda ise 6 Aralıktaki mali genel kurul kavgası yaşanıyor. Son seçimde 1 oy farkla federasyon başkanlığını kazanan Mümin Bilgin’in Mali Genel Kurul öncesi delege yapısı ile oynaması üzerine birçok kulüp ayağa kalktı. Bazı kulüplere 4, bazılarına ise 3 delege hakkının tanınması olayını Tahkim Kurulu’na taşıyan ve genel kurulun iptalini isteyen eskrim camiası ayrıca son dönemdeki harcamaların da incelenmesi için SGM’ye başvuruda bulundu. Yönetmelikler gereği mali genel kurulun toplanabilmesi için 151 yeter sayıya ulaşılması gerekirken, kongre tarihine 2 hafta kala sadece 143 üyenin adının belli olması da Eskrim Federasyonu’nun düşmesine neden olabilir. Geçen seçimlerde başkanlığı 1 oyla kaybeden Erol Bülbül’ün konu ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladığı biliniyor. Şimdiki başkan Mümin Bilgin’e yakın çevreler ise, “Eğer ibra olmazsak yeniden seçim yapılır, bazı kulüpler bunu istiyor diye kendilerini savundu.

Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ise iki federasyon ile igili raporların beklendiğini ve usülsüzlük olup olmadığının araştırılacağını bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler