Başkanlara 'Hoca'dan öğütler

CHP’li başkanlar Eskişehir’de buluştu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen deneyimlerini paylaştı.

Yayınlanma: 14.06.2014 - 23:04
Abone Ol google-news

CHP’li belediye başkanları, önümüzdeki 5 yıllık yol haritasını belirlemek, projeleri ortaklaştırmak ve yeni projelerle ilgili stratejilerin tartışmak için birçok belediye başkanı ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da “hocası” olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ev sahipliğinde buluştu.

Eskişehir’de büyük bir dönüşüme imza atarak bir Avrupa kenti haline gelmesini sağlayan Büyükerşen, bütünşehir düzenlemesiyle kentlerin “köyleşeceği” eleştirisini yöneltirken partili belediye başkanlarına da merkezi iktidara mahkûm olmamak için “kendin pişir kendin ye” modeli önerdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise bundan sonra CHP’li belediyelerin bütün isteklerinin genel merkez tarafından karşılanacağını belirterek “Merkezi iktidarın yolu, yerelden geçiyor. Hep birlikte yerelden genel iktidarın yolunu açmak için çalışacağız” dedi.

30 Mart yerel seçimleri ve 1 Haziran’da YSK kararı doğrultusunda yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin ardından CHP’li belediye başkanları Eskişehir’de toplandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü bölümüne katılarak bir konuşma ve başkanlarla toplantı yapacağı “Büyük Buluşma” adı altında gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Ağbaba yaptı. Ağbaba, yerel seçimlerde CHP adaylarının AKP adayıyla değil, “AKP devletiyle” yarıştığına dikkat çekti.

Ağbaba’nın ardından “efsane başkan” anonsuyla kürsüye gelen Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen, sözlerine hem Ağbaba’nın hem de salonda olan bazı belediye başkanlarının “hocası” olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek başladı. Türkiye’de seçme seçilme hakkını güvence altına alan, çoğulculuğa olanak sağlayan bir yeni anayasaya gereksinim olduğunu belirten Büyükerşen, aksi takdirde Türkiye’nin tehlikeli bir sürece sürüklendiğini ifade etti.

Partili belediye başkanlarına ilk iş olarak “ortak akıl” oluşturmak için toplantılar yapmalarını öneren Büyükerşen, ikinci öneri olarak ise “kendin pişir kendin ye” formülünü önerdi.

 

‘Nikâh bizde ama...’

Yılmaz Büyükerşen, yeni Bütünşehir Yasası ile kapatılan il özel idarelerinin mallarının dağıtımı konusunda da CHP’li belediyelere ayrımcılık yapılmasını eleştirdi. İl özel idarelerinin borçlarının veya işe yaramaz teçhizatının ya da ancak “mezarlık” gibi arazilerin kendilerine verildiğini anlatan Büyükerşen, “Gelini bize nikâhladılar ama gelin başka evde oturuyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler