Oğuz Savaş: 'Avrupa'nın en iyisi bizde'

Milli Takım Bormio Kampında.. Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Yunus Aydın 12 Dev Adam oyuncularını konuk almaya devam ediyor, bugunkü konuk Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli ismi Oğuz Savaş..

Yayınlanma: 30.07.2014 - 14:46
Abone Ol google-news

Sezon boyunca uzun bir sakatlık döneminden geçtin, Milli Takım forması giymek için kendini tam olarak hazır hissediyor musun?

- Sezon boyunca özellikle 2 ay çok kötü bir süreç geçirdim ancak ben de fiziksel ve zihinsel açıdan kendimi herkes gibi hazır hissediyorum. Tatilden çıktığımız için hepimizde bir yorgunluk var, bende o kadarını hissediyorum. Çok şükür başka bir sıkıntım yok. Milli Formaya hizmet vermeye hazırım.

Fenerbahçe olarak tam istediklerinize ulaşamadınız bu sezon, sence nedeni neydi?

- Bir çok nedeni var. Ama en çok yeni bir takım olmamız ve birbirimize uyum sağlayamamız oldu başlıca etken. Ancak illa ki hedeflerimize ulaşacağız. Başımızda Avrupa’nın en kariyerli koçu var. Ben başaracağımızdan eminim.

Türkiye Dünyada sayılı liglerden olarak görülüyor ancak Milli Takım başarımız son zamanlarda düştü,neden sence?

- Çok paralar harcanıyor. Evet baktığınızda çok ciddi paralar dönüyor bu sektörde. Ama ben ne desem boş açıkcası. Bu paraların hakkını vermek için çok ciddi ekipler kurulmalı. Araştırmalar yapılmalı, genç oyuncuların da önünü açıp ülkemize hizmet etmesi sağlanmalı.

Ligde Galatasaray ve Fenerbahçe arası kısa süreli gerginlikler oldu ancak ben Çeşme Kampı'na geldiğimde hiçbir etki görmedim bu kavgadan, bir sorun yok değil mi?

- Senin de geldiğinde gördüğün gibi durum. Hepimiz arkadaş kardeşiz, aynı forma ondan da ziyade aynı ülke için mücadele ediyoruz. Aramızda sıkıntı olması mümkün değil. Amacımız Ay Yıldızlı formanın hakkını sonuna kadar vermek.

Öncelikle tekrardan başın sağolsun. Anneni Galatasaray ile oynadığın final serisinde kaybettin. Ancak yinede oynamayı tercih ettin, senin için bir sorunu yoksa o dönemi anlatabilir misin?

- Galatasaray ile final serisi oynadığımız sırada, müthiş bir rekabetin içindeydik. 3.maçın sonunda aldığım haber ile annemin durumunun kötüleştiğini öğrendim. Obradovic'ten izin alıp annemin yanında Balıkesir'e gittim. Annemi son görüşüm oldu, 5.maç sonrasında vefat haberini aldım. Son maçta oynamasam kimse bir şey demezdi ancak hem takımı yanlız bırakmak istemedim hem de kendimi rahatlattım. Eğer orada kalsam daha da kötüleşecektim. Onca anı ile başbaşa kalacaktım. Benim için çok daha iyi oldu sanırım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler