Potada geleceğin yıldızları

18 Yaş Altı Milli Takımımız daha önce gruplarda kaybettiği Sırbistan'ı 85-68 mağlup ederek, Avrupa Şampiyonu oldu. Aynı jenarasyon 2012'de Yıldızlar, 2013'de Gençler, 2014'de ise Ümit Milliler ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak tarihe geçtiler. Altın jenarasyon olarak adından bahsettiren Genç Milliler'in Pivotu Egemen Güven turnuvanın MVP'si seçildi.

Yayınlanma: 05.08.2014 - 16:48
Abone Ol google-news

Şimdi geleceğin yıldızları olarak görülen milli takım oyuncularına yakından bakalım:

BERK UĞURLU: ( 18 yaşında ) Fenerbahçe Ülker oyuncusu. Geçtiğimiz yıldan beri belli eksikleri olduğu söyleyen herkese ne kadar gelişmiş dedirtmeyi başardı bu sezon içerisinde. Turnuva'da tam performansını gösteremesede, dış şutları, oyun kurma özelliği, saha görüşü gelişmiş durumda. Son zamanlarda yaşadığımız genç oyun kurucu sıkıntısını da çözecek gibi Kenan Sipahi ve Cedi ile beraber.

EGEMEN GÜVEN: ( 18 YAŞINDA ) Pınar Karşıyaka basketbolcusu. Turnuvanın en iyi ilkbeşine seçilirken, aynı zamanda en değerli oyuncu ( MVP ) ödülünü kazandı. Inanılmaz derecede hırslı ve mücadele eden bir oyuncu. Dış şutlarında ciddi bir eksiği olsa da, sırtı dönük oyunda ve savunmada jenerasyonunun en iyisi.

OKBEN ULUBAY: ( 17 yaşında ) Anadolu Efes forması giyiyor. Yıllardır potansiyelini göstermemesi eleştirilirken, bu yıl tam anlamı ile kendini gösterdi. Birçok kişi tarafından en iyi ilk 5'e aday gösterildi ancak 1 ülkeden 2 kişiyi almayı tercih etmedikleri için takıldı. Penetre ve oyun zekası çok iyi bir isim. Savunmada bir takım sıkıntılar yaşasa da, son 1 yıldır onunda gelişme içinde olduğunu söylemek gerek.

TOLGA GEÇİM : 18 yaşında. Banvit'te forma giyiyor. Pozisyonundakilerin boyuna göre biraz daha uzun. Ancak çok yetenekli. Birçok otorite tarafından Magic Johsnon'a benzetiliyor. Aktif oyuncular arasından Hidayet ve Krilenko, kendisinden daha atik bir oyun kurcu ile karşı karşıya kaldığında etkisiz kalsa da, dış şutları ve oyun zekası harika. Savunma anlamında biraz daha gelişmesi gerek.

AYBERK OLMAZ:(17 yaşında ) Fenerbahçe Ülker'de forma giyiyor.  Basketbola başlangıç kariyeri dahi ilginç. Fenerbahçe mağazasında forma bakarken, basketbol sorumlusunun dikkatini çekiyor ve basketbola başlıyor. 2 yıl içinde kendine inanılmaz şeyler kattı. Fizik olarak yetersiz kaldığı pozisyonlar olsa da, sırtı dönük oyunlarında son zamanlarda gözle görülen bir gelişme var.

DOĞUŞ ÖZDEMİROĞLU: ( 17 yaşında ) Darüşşafaka'da forma giyiyor.. Bu yıl başarılı koç Orhun Ene ile çalıştı. Oyunu harika okuyan ve dribbling yapabilme özelliği üst düzey bir isim. Boşa çıkabilen, ceza şutları sokabilen bir isim. Ancak biraz fiziğini geliştirmesi lazım. Birebir savunmada cılız kalıyor.

EGE ARAR: Diğer oyuncular ile yetenek farkını geçersek, turnuva boyunca sahada %100'ünü verdi Galatasaraylı basketbolcu. Bu yıl Galatasaray'ın fazla uzun rotasyonundan dolayı kendisi süre alamadı. Başka bir takımda süre alıp kendini geliştireceği konuşuluyor. 3 ya da 4 numara oynaması tartışmalarından sonra fiziklenerek 4 numaraya yerleşti.

OĞULCAN BAYKAN: ( 18 yaşında ) Anadolu Efes'te bonservisi. Pertevniyal'da da oynuyor. Çift lisanslı. patlayıcı özelliklere sahip bir isim. Bu turnuvada %45 ile üçlük atıyor. Penetrelerini biraz daha geliştirmesi lazım.

FURKAN KORKMAZ: ( 17 yaşında ) Anadolu Efes : O da b sene yedek takım olan Pertevniyal'da forma giydi. Atletik özellikleri ve hızı onun en büyük özelliği de olsa, ceza şutlarında başarı sağlaması onun en büyük artılarından.

KADIR BAYRAM: ( 18 yaşında ) Tofaş. Bursa'da yetişen basketbolcu, Kenan Sipahi ile aynı yer çıkışlı. Onun kadar bireysel yeteneklere sahip olmasa da, savunma anlamında rakibi rahatsız edebilme potansiyeline sahip. Dış şutlarında gelişme göstermesi gerek.

YIĞIT ARSLAN : 17 yaşında, Tofaş altyapısından yetişiyor. aralarındaki yaptığı işi en sakin yapan oyuncu denebilir. Boş adamı her zaman bulabilme ve neredeyse attığı her boş şutu sokabilme özelliğine sahip. Metehan Akyel.. ( 17 yaşında ) Tolga Geçin ile beraber Banvit Altyapısında forma giyiyor. Önümüzdeki yıl tekrar altyapı ligi forması giyebilir. Boyu pozisyonlarına göre biraz kısa, biraz da fiziklenmesi lazım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler