Battal Durusel'i uğurladık

Beşiktaş Basketbol Takımı'nın 73 yaşında hayatını kaybeden efsanevi kaptanı, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Yayınlanma: 10.08.2018 - 11:23
Abone Ol google-news

Battal Durusel için Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından bugün Vodafone Park’ta bir anma töreni düzenlendi. Durusel, törenin ardından Altunizade İlahiyat Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Durusel'in anma törenine ailesi ve sevenlerinin yanı sıra spor ve siyaset camiasından birçok kişi katıldı. Erman Kunter, Fehmi Sadıkoğlu, Ahmet Kurt, Hasan Arat, Burak Bıyıktay, Faruk Beşok, Murat Yosmaoğlu, Ateş Çubukçu, Levent Çifter ve İsmail Ünal törene katılanlar arasında yer aldı. 

Anma töreni sırasında konuşan Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanı Fikret Orman, "Önemli bir değerimizi kaybettik" açıklamasında bulundu.

Türk basketbolununun unutulmaz ismi Battal Durusel, İzmit yakınındaki çiftlik evinde 73 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Beşiktaş'ın ilk şampiyonluğunu yaşadığı 1975 senesinde takımın kaptanı olan Battal Durusel, basketbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş'ın genel menajerliğini yaptı.

1945 doğumlu kaptan, ''1968-1969 Türkiye Basketbol Ligi'' sezonundan itibaren Beşiktaş formasıyla mücadelesine başladı. Beşiktaş erkek basketbolunun altın çağını yaşadığı dönemde, kaptan Ateş Çubukçu, Fehmi Sadıkoğlu, Abdullah İnce, Tom Davis, Hurşit Baytok, Osman Kerimol, Ahmet Kurt ve Erman Kunter gibi basketbolcularla birlikte takımın önemli isimlerinden birisi oldu. 1970-71 sezonunu Altınordu'da forma giydikten sonra, tekrar Beşiktaş'a döndü. 1977-78 sezonuna kadar aralıksız olarak Beşiktaş'da oynamasının ardından, Taçspor'a transfer oldu ve iki sezon sonra Beşiktaş'a 1980-81 sezonunda döndü.İki sezon daha Beşiktaş formasını giydi. Beşiktaş'ın lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandığı, 1974-75 sezonunda takımda yer alarak, efsane kadronun bir parçası oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler