Micic alev aldı, Efes Darüşşafaka'yı yıktı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Tekfen’i 75-72 mağlup etti.

Yayınlanma: 14.10.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

Turkish Airlines EuroLeague’deki iki temsilcimizin ligdeki karşılaşmasında Anadolu Efes, Vasilije Micic’in inanılmaz performansıyla DarüşşafakaTekfen’i 75-72 mağlup etti.

Darüşşafaka, Anadolu Efes‘in maç başındaki ikili oyun savunmasındaki zaafiyeti değerlendirerek Kartal ve Oğuz’la orta mesafe, Peiners’le üç sayılık isabet buldu ve 2-7 öne geçti. Simon ve Micic’ten gelen sayılar Efes‘i skorda tutarken Daçka, Oğuz Savaş’ın 10 sayıyı bulmasıyla skoru 10-17‘ye getirdi. Televizyon molasından Kidd’in isabeti ile dönülse de Micic, ağırlığını koyarak dört sayı çıkardı 15-21‘de molayı aldırdı. Eric’in pota altı isabetine Larkin’in üçlüğü ile yanıt geldi ve ilk çeyrek 20-26 sona erdi.

Misafir ekip periyot başında Peiners ve Kartal Özmızrak’la üç sayılık isabetler bulurken Anadolu Efes, Sertaç Şanlı‘nın pota altı isabetine Larkin ve Micic’in üçer sayılık hücumlarını ekledi ve skoru 37-39‘a getirerek Darüşşafaka’ya molayı aldırdı ve yakın takibini sürdürdü. Karşılıklı boş hücumların ardından Dunston‘ın basket faulü skoru eşitlerken Micic’in serbest atışları Anadolu Efes’i öne geçirdi. Soyunma odasına Anadolu Efes’in 44-42‘lik üstünlüğü ile gidildi.

Darüşşafaka, ikinci yarıya Kartal Özmızrak’ın sol forvetten gönderdiği iki üçlükle başlarken Michael Eric’in smacı hücumda ritim bulmakta zorlanan Anadolu Efes’e karşı takımını 44-50‘lik üstünlüğe taşıdı. Ev sahibi ekipte sessizliği Larkin bozarken Dunston‘ın smacı ile televizyon molasına 49-54‘lük skorla gidildi. İki taraf da zorlama atışlardan bireysel yeteneklerle sayılar çıkarırken son periyoda Darüşşafaka’nın 53-60‘lık üstünlüğü ile gidildi.

Anadolu Efes son periyoda Sertaç Şanlı‘nın pota altından iki isabeti ile başlarken Zanis Peiners’in üç sayılık isabeti ve üstüne serbest atış isabeti Darüşşafaka’ya nefes aldırdı. Kartal Özmızrak’ın orta mesafe isabeti ve Peiners’in serbest atışları skoru 61-68‘e getirirken takımlar bir süre müsait atışlardan yararlanamadı. Sessizliği Micic’in üçlüğü bozarken Ahmet Çakı molayı aldı. Micic’ten gelen üçlük skoru 69-70‘e getirince Darüşşafaka bir mola daha aldı. Mola dönüşü Daçka’nın top kaybı sonrası Micic, gözyaşı damlasını bıraktı ve takımını 71-70 öne geçirdi. Micic, Kartal Özmızrak’tan çaldığı topla 20 saniye kala skoru 73-70‘e getirirken Jason Kidd, son topu kaçırınca karşılaşma 75-72‘lik Anadolu Efes galibiyetiyle sona erdi.

Maçın oyuncusu: Micic

28 sayı, 1 ribaund ve 7 asist ile mücadele eden Vasilije Micic hem performansı hem de kritik toplardaki isabetleri ile maçın tartışmasız yıldızı oldu. Micic, bitime 20 saniye kala Kartal Özmızrak’tan kaptığı top ile skoru 73-70’e getirirken takımını galibiyete birkaç adım daha yaklaştırdı.

Kaynak: Eurohoops


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon