Ergin Ataman: Öncelikli hedef Euroleague

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 15.10.2018 - 19:41
Ergin Ataman: Öncelikli hedef Euroleague
Abone Ol google-news

Anadolu Efes yıllarca Avrupa basketbolunda hep ekol olmuş bir kulüp

"Hepimizin beklentisi yüksek. Benim kurduğum takımlarda beklentilrim hep yüksek oluyor ama kulübün de beklentileri yoksek. Bu benim için önemli. Anadolu Efes yıllarca Avrupa basketbolunda hep bir ekol olmuş bir kulüp. Onun için de son birkaç yıldaki görüntü özellikle geçen yıl ki görüntüyü silmek ve heyecan yaratmak için iyi bir transfer dönemi geçirdik ve iyi bir kadro kuruduk. Hazırlıklarımızı iyi yaptık ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdik."

4'te 4'le başladık

"Sezona da iyi başladık. Cumhurbaşkanlığı kupası olsun Euroleague maçı olsun. Türkiye liginde biraz zorlandık maçlarda ama sonuçta iki galibiyetle başladık. Sezona 4'te 4'le başladık. Bu da bize ilerisi açısından ciddi anlamda moral veriyor. Ama Euroleague zorlu bir maraton ki bu hafta iki maç var. Bakalım ne olacak."

Hedef Euroleague

"Anadolu Efes'in bir gerçeği var. Anadolu Efes 3 büyükler gibi bir taraftar kitlesine sahip bir camia takımı değil. Onun içinde özellike Türkiye liginde bizim çok fazla bir taraftarız yok. Yıllarca Anadolu Efes Türk basketbolunun lokomotifi olarak ön plana çıktı. Hem Avrupa'da kazandığı maçlar, başarılar, hem de gerek Avrupa gerek NBA'e yolladığı oyuncular Türk milli takımına kazandırdığı büyük yetenekler. Türk spor severlerin Anadolu Efes'e ciddi bir sempatisi var ve Avrupa'da büyük bir saygınlığı var. Onun için Avrupa bizim için önemli. Ha Türkiye ligi sonuçta play-off'larda belli oluyor. Tabii ki orada da hedefimiz bu sene şampiyonluk olacak ama ona sonra bakacağız. Ama Euroleague'de hedefimiz 30 maçın sonunda play-ff oynamak istiyoruz. Play-Off oynadığınız da artık final-four'a aday takımlardan biri haline geliyorsunuz. Ama adım adım şu anki hedefimiz play-off'u oynamak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler