Sahipsiz Armada!

Galatasaray Basketbol Şubesi'nde yaşananlar, taraftardan büyük tepki alıyor.

Yayınlanma: 22.11.2018 - 23:02
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü’nün basketbol şubesinde son dönemde yaşananlar, Sarı-Kırmızılı camia ve taraftarların tepkisini çekmeye devam ediyor. Mustafa Cengiz başkanlığındaki Galatasaray yönetiminin daha sezon başlamadan bu yana basketbolda attığı adımlar, transfer yasakları, sporcuların birikmiş alacakları, sponsor bulunamayışı ve ayrılan bütçenin düşük oluşu, bir dönem basketbolda fırtınalar estiren, şampiyon olup Avrupa kupası kazanan takımların geleceğini merak edilir hale getirdi. Özellikle ‘Yenilmez Armada’ unvanlı erkek basketbol takımının Türkiye Ligi ve Eurocup’taki durumu, endişe verici boyutlara ulaştı. 

Sarı-Kırmızılılar, 15 takımlı Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2 galibiyet, 4 yenilgiyle 12. sırada bulunuyor. Aslan, 6 ekibin bulunduğu Eurocup A Grubu’nda 3 galibiyet, 5 mağlubiyet alarak 5. sırada kaldı. 

Yöneticiler nerede?

Eleştirilen konuların başında basketbol şubesinde yaşanan yönetimsel zafiyet bulunuyor. Sarı-Kırmızılı yönetimde basketbol şubesinden Ömer Cansever, Mahmut Recevik ve Erol Özmandıracı sorumlu. Nisan 2016’da Eurocup şampiyonu olup Türkiye’ye Avrupa kupası getiren Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, bu sezon 2.2 milyon dolarlık bütçeyle yola çıkarken; üstü üste gelen kötü sonuçlar, taraftarların yoğun tepkisini alıyor. Tüm bunlar yaşanırken yöneticilerin yaşanan sıkıntılar karşısında sessiz kalması şaşkınlık yaratıyor. Ayrıca şube menajeri Ömer Yalçınkaya da taraftarların tepki gösterdiği bir diğer isim konumunda...  

Sponsor bulamadılar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, her fırsatta basketbol için sponsor arayışında olduklarını belirtmelerine karşın sezon başlayalı bir hayli zaman geçmesine karşın basketbola gelir sağlayacak bir hamlede bulunamadı. Galatasaray’ın erkek ve kadın basketbol takımlarının isim sponsoru bulunmuyor. Sarı-Kırmızılı kulüp basketbol için sadece 172 kombine satıp 81 bin TL kazandı. Geçen sezon Kadınlar Eurocup’ı kazanan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ise 14 takımın mücadele ettiği Türkiye Ligi’nde oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgiyle 8.’likte yer alıyor. Sarı-Kırmızılı yönetimin, Oktay Mahmuti ile yollarını ayırıp, tecrübeli hocanın 1.2 milyon dolarlık alacağını ödemeyi de taahhüt ederken; başantrenörlüğe Ertuğrul Erdoğan’ı getirmesi büyük tartışma yaratmıştı. Galatasaray camiası, Sarı-Kırmızılı renklere gönül verdiği bilinen bir koç yerine geçmişte Fenerbahçe’nin antrenörlüğünü üstlenen Ertuğrul Erdoğan’ın takımın başına getirilmesine tepki göstermişti. Geçmişte Galatasaray forması giyen eski basketbolcular ve bu branşa önemli hizmetleri geçen isimler; Ertuğrul Erdoğan ile Galatasaray arasında “doku uyuşmazlığı” olduğunun altını çizip, sırf bu nedenle çok sayıda insanın salona maç izlemeye dahi gitmediğini belirtti.     

‘Fark yemeyelim’ gafı!

Mustafa Cengiz, daha önceki bir açıklamasında sportif, mali ve idari açıdan çok büyük bir yeniden yapılanma içinde olduklarını belirtip, “Bu yeniden yapılanma içerisinde bazı branşları bekletiyoruz. Bazı branşların uluslararası arenalara çok sağlıklı çıkması, fark yememesi, Türkiye ve Galatasaray için doğru temsil için bekletiyoruz” demişti. Galatasaray basketbolda krizlerle boğuşurken, başkan Mustafa Cengiz’in geçmişteki bazı açıklamaları şu anda içinde bulunulan durumla çeliştiğini ortaya koydu. Cengiz, daha önce “Amatör sporlarda da disiplin istiyoruz. Olay küçülme değil, doğru harcama. Galatasaray’ı fabrika ayarlarına döndüreceğiz. Galatasaray, Türkiye’ye basketbolu getiren takımdır. Sonuna kadar direneceğiz ve mücadele edeceğiz. Hiçbir branşta inşallah camianın başını yere eğdirmeyeceğiz” açıklamalarında bulunmasına karşın basketbolda halen olumlu bir hamle yapılamadı.

Ayrılığı tehdit mi getirdi?

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile dünya, Avrupa ve Türkiye’de sayısız kupa kazanan, “Engelsiz Aslanlar” unvanıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine de katkı sunan tecrübeli koç Sedat İncesu dün Sarı-Kırmızılı kulüpteki görevinden istifa etti. Ancak Galatasaray Kulübü kulislerinde, İncesu’nun ayrılığının perde arkasında çarpıcı gelişmelerin olduğu konuşuluyor. Kulübün ekonomik sıkıntıları nedeniyle maaşını yarı yarıya indiren İncesu, geçmişte yaşanan benzer sorunlar yüzünden o dönemin yöneticisi Hakan Üstünberk ile kredi çekip oyuncuların alacaklarını kapatmıştı. Banka kredisinin yıllara yayılan borcunu ödemeye halen devam eden İncesu’nun, kulüpten geride kalan 10 yılı kapsayan hakedişlerini istediği, ancak işinden kovulmakla tehdit edildiği öğrenildi.    

Evine yürüyerek gitti

İncesu’nun senelerdir yaptığı fedakârlıklara karşın gördüğü bu muamele ve tehdit sonrası istifa kararı aldığı belirtilirken tecrübeli koç dün öğle saatlerinde Florya’dan Ataköy’deki evine yürüyerek gitti. İncesu, “Bu kadar dayanabildim. Bizi Avrupa’ya göndermemek için elinden geleni yapanlar kazandı. Aylardır bir kuruş almadım. Florya’dan eve yürüyerek gidiyorum. Beni çocuğuma rezil ettiler. Çocuğumun kumbarasındaki parasını alıyorum. Ceketimi aldım, yürüyerek eve dönüyorum. Çünkü başka türlü eve gidemiyorum. Ben kulübüme zarar vermemek için neler yaptım, beni soktukları duruma bakın. Hayatımda çok şey gördüm de mobbingin böylesini görmedim. Beni korkutup tehdit ediyorlar” açıklamasını yaptı. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 150 bin TL’lik kamp ve yolculuk masrafı nedeniyle 1000 Avro’luk katılım ücreti yatırılmayınca Champions Cup’a alınmamıştı. Ancak Karabükspor’un kapanması üzerine, Galatasaray yönetimi camiadan gelen tepkilerin ardından Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’na başvurup Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı almıştı.

Bir garip açıklama

Galatasaray yönetimi, Sedat İncesu için kulüp internet sitesinde yayımladığı açıklamada “Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımımızın antrenörü” başlığını kullanıp, hem branşın adını yanlış yazdı hem de Sarı-Kırmızılılara sayısız başarı kazandıran tecrübeli koçun adını anmadı. İlerleyen saatlerde branşın adı düzeltildi, açıklama yeniden yayımlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler