Anadolu Efes son saniyede Madrid'e boyun eğdi

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeagu’in 11.haftasında evinde Real Madrid’i konuk etti.

Yayınlanma: 07.12.2018 - 22:20
Anadolu Efes son saniyede Madrid'e boyun eğdi
Abone Ol google-news

Anadolu Efes, son çeyreğine 14 sayı önde girdiği maçta rakibinin farkı kapatmasına engel olamadı. Real Madrid, Ayon önderliğinde karşılaşmadan 82-84 galip ayrıldı.

Temsilcimiz bu sonuçla birlikte üçüncü yenilgisini alırken Real Madrid ise 9. galibiyetini alarak zirveyi takibini sürdürdü.

Maçın Hikayesi:

Anadolu Efes maçın başında Vasilije Micic’in etkili oyunuyla hücumda skor üretirken Real Madrid’de ise Anthony Randolph 6 sayıyla ön plana çıktı (10-6). Son şampiyonda daha sonra Llull devreye girdi ve peş peşe 8 sayıyla takımını öne taşıdı (10-14). Lacivert beyazlılar televizyon molası öncesi Pleiss’ın 5 sayısıyla nefes aldı (15-14). Periyodun son kısmında Anadolu Efes uzunlarıyla sayılar bulurken Real Madrid ise topu iyi dolaştırıp dış atışlarla skorda kaldı. İlk çeyrek de 23-23‘lük eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının başında hücumda çok iyi organize olan Madrid ekibi, kolay skor bularak öne geçti (28-32). Ancak Shane Larkin önderliğinde toparlanan temsilcimiz, yıldız oyuncunun 7 sayısıyla öne geçmeyi başardı (37-34). Anadolu Efes enerjisiyle farkı açmaya çalışsa da Real Madrid uzunları aralarında topu çok iyi dolaştırarak sayı yükünü sırtladılar (40-38). Fakat daha sonra sezonun formda ismi Moerman oyuna ağırlığını koydu ve peş peşe 7 sayıyla koç Laso’ya molayı aldırdı (47-40). Soyunma odasına da temsilcimizin 52-45‘lik üstünlüğüyle gidildi.

Real Madrid ikinci yarıya iyi başladı ve kısa sürede 5-0’lık bir seri yakaladı (52-50). Moerman’ın etkili oyunuyla farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, 16-4’lük inanılmaz bir seriyle farkı da 12 sayıya çıkarttı (66-54). Mola dönüşünde Micic’ten de üçlük bulan temsilcimiz, böylece skoru 69-54’e getirdi. Micic’in periyodun sonundaki üçlüğüyle temsilcimiz son periyoda 74-60 önde girmeyi başardı!

Real Madrid son çeyreğin başında savunmasını sertleştirdi ve üç dakikada Anadolu Efes’e sayı şansı tanımadı. Bu bölümde Campazzo’nun önderliğinde 8-0’lık seri yakalayan İspanyol ekibi, farkı da tek hanelere indirdi (74-68). Lacivert beyazlılar son çeyreğin ilk bölümünde ikili oyunları savunmakta ciddi problem yaşadı ve Real Madrid de Ayon’la bunu çok iyi değerlendirdi (77-72). Thompkins’in üçlüğüyle de bitime 3 dakika kala fark 2’ye kadar indi (79-77). Lacivert beyazlılar son bölümde pota altından müsait atışları değerlendiremedi ve son 50 saniyeye 82-81’le girildi. Micic’in top kaybının ardından çizgiye gelen Llull, 17 saniye kala takımını öne geçirdi (82-84). Micic son hücumdan boş döndü ve Efes faul yapamayınca Real Madrid karşılaşmayı 82-83 kazandı.

Maçın Yıldızı:

Gustavo Ayon… Real Madrid’in Meksikalı pivotu Anadolu Efes’in pota altını domine etti. Maçı 20 sayı, 11 ribaunt ve 3 asistle tamamlayan Ayon, takımını zafere taşıdı.

Maçın Kırılma Anı:

Real Madrid son periyotta avunmasını çok sertleştirdi ve farkı kapatarak temsilcimizi yakaladı. Özellikle periyodun ilk bölümünde Anadolu Efes hücumda hiç organize olamadı ve maçın üstünlüğünü rakibine verdi.

(Eurohoops)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler