Enine boyuna Galatasaray Liv Hospital incelemesi

Yeni sezon öncesinde göstereceği performans merak edilen takımlardan biri olan Galatasaray Liv Hospital'i Dağhan Duru değerlendirdi.

Yayınlanma: 01.10.2014 - 14:15
Abone Ol google-news

İşte yeni sezon öncesinde tüm hatlarıyla Galatasaray Liv Hospital:

Bu sezon ülkemizi Euroleague’de temsil edecek takımlardan bir diğeri Galatasaray Liv Hospital.

Sezon başında yaşadıkları mali krizi sponsor desteğiyle aşmış gözüken sarı kırmızılı ekip, Euroleague'de Türkiye’yi temsil edecek takımlar içerisinde en dengeli ve mütevazi kadroya sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Geçen senelere nazaran kadroyu büyük ölçüde değiştiren takım, yabancı oyunculardan sadece Arroyo, Erzec ve Jawai’yi kadroda tutup Pocius, Aradori, Micov, Vogoukas, Nolan Smith gibi kariyerli oyuncuları transfer etmeyi başardı. Hemen her pozisyonda oldukça alternatifli ve birbirinden farklı özelliklere sahip oyunculara sahip olmaları geçen seneye göre en önemli artıları olarak gözüküyor. Fakat iki senedir beklentilerin oldukça üzerinde verim aldıkları kadroyu biraz da zorunluluktan değiştirmeleri onlar için hazırlık sürecinin sancılı geçmesine neden oldu. Oynadıkları maçlar takım kimyasını oturtmak adına daha zamana ihtiyaç duyduklarını gösteriyor. Zaten Ergin Ataman da bunun farkında ve mümkün olduğunca değişik beşlerle oyun içinde hem oyuncuların birbirini tanımasını hem de takımı tanımak istiyor.

Yapılan transferler içerisinde en dikkat çekeni Pocius. Galatasaray bu sezon başarılı olacaksa onun performansı kritik öneme sahip. Oyun içinde kendi pozisyonunu hazırlayabilen, gerektiğinde potaya gidebilen oldukça keskin bir şutör. Nolan Smith takımın alışılagelmiş hücum temposuna henüz ayak uyduramasa da özellikle geçiş hücumlarındaki bitirici rolüyle oyunun seyrini değiştirme potansiyeli barındırıyor. Henüz takımı yönetme bahsinde başarılı olduğunu söylemek yanlış olur. Daha zamana ihtiyacı var. Ender euroleague standartlarında iyi bir yedek ve kenardan gelip oyunun şeklini değiştirebilecek yeteneklere sahip. Micov Avrupa’nın en iyi şutörlerinden biri ve Cenk Akyol’u aratacağını hiç sanmıyorum. Aradori de Micov ile benzer özelliklere sahip bir oyuncu. En büyük eksikliği olarak atletizmi göze çarpıyor. Potaya gitmeyi fazla sevmeyen ve kendi pozisyonları hazırlamak yerine takım içi düzende sayı atan bu ikiliyi aynı anda kullanmak sıkıntı yaratabilir. Takımda belki de en hazır oyuncu göze çarpan Sinan Güler’den gerek atletizmi gerekse çembere gidişleriyle Galatasaray Liv Hospital’ın 2 ve 3 numaradaki dinamizm ve savunma açığını kapatması bekleniyor. Pota altında ise takımda tutulmasını sürpriz olarak karşıladığım ciddi bir sakatlıktan sonra tekrar basketbola dönen Jawai hazırlık maçlarında iyi bir performans ortaya koyamadı. 5+0 kuralının uygulandığı ligimizde bu form durumuyla kadroya gireceğini düşünmüyorum. Vogoukas ise atletizm olarak oldukça zayıf olmasını pozisyon bilgisiyle kapatan akıllı bir oyuncu. İlk beşte şans bulacağını sanmıyorum. Ama kenardan gelip özellikle hücumda katkı vermesi olası. Beş numarada yine en güvenilir isim Furkan. Mevcut şartlarda ilk beşteki yerini kaybedeceğini sanmıyorum. Dört numarada ise Erzec ve Kerem ikilisi süreyi bölüşecek ve gerektiğinde Kerem beş numara pozisyonuna geçecektir. Bu iki oyuncu dışında fiziksel özellikleriyle Micov da belli periyotlarda bu pozisyona kaydırılabilir. Arroyo ise ilerleyen yaşına rağmen bu takımın lideri konumunda. Şayet Nolan Smith beklenen çıkışı yapabilirse bu sezon en azından belli maçlarda dinlenme şansı yakalayabilir. Artık maç başına 30’lu dakikalar oynayarak tüm sezon aynı verimi vermesi çok zor. Ama o oyunda olduğu zaman saha içi organizasyonun daha iyi olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Sonuç olarak Galatasaray iki senedir Euroleague’deki en başarılı takımımız. Bu başarıyı kadro istikrarı ve koç Ergin Ataman’a bağlamak doğru olur. Bu sezon ise takım kimyasıyla fazla oynadıklarını düşünüyorum. Sezon içinde beş numara pozisyonunda sıkıntı yaşayabilirler ve dar bir rotasyonla oynamayı seven Ergin Ataman’ın basketbol anlayışı kimi oyuncuların maç içi konsantrasyonunu aşağıya çekebilir. Ama unutmamak lazım Ergin Ataman takımın başına geçtiğinden beri her ne olursa olsun maçın içinde kalan ve kazanmaya oynayan bir takım izletmeyi başarıyor. Bu sene özellikle BBL’de hedeflerine ulaşmalarının daha zor olacağını düşünüyorum.   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler