Fenerbahçe Beko yoluna dolu dizgin devam ediyor

EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, sahasında Maccabi Fox'u 78-75 mağlup etti.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 22:32
Fenerbahçe Beko yoluna dolu dizgin devam ediyor
Abone Ol google-news

Turkish Airlines EuroLeague 2018-19 sezonu son haftasında liderliği garantileyen Fenerbahçe Beko, playoff umutlarını yitiren Maccabi Tel Aviv‘i konuk etti.

İki takım için de formalite anlamına gelen maçta sarı-lacivertli takım rakibini 78-75 mağlup ederek bu sezon 25. galibiyetini almayı başardı. Bu sonucun ardından Maccabi Tel Aviv ise sezonu 14 galibiyet ile tamamladı.

 Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takım da kolay atışlardan yararlanamazken Fenerbahçe Beko, dış atışlarla etkili oldu. Maccabi Tel Aviv ise Tarik Black’in pota altındaki etkinliğini kullanmayı amaçladı ve ilk televizyon molasına 8-12 önde gitti. Mola dönüşünde üç sayı çizgisinin iç tarafını daha etkili kullanan Fenerbahçe, çeyrek bitimine 01:14 kala Gigi Datome‘nin üçlüğü ile öne geçti. Çeyrek sonunda serbest atış çizgisine giden Scottie Wilbekin, 2/3 isabet ile takımının ilk çeyrek sonunda skora denge getirmesini sağladı. (20-20)

İkinci çeyreğin başında Kostas Sloukas ve Gigi Datome ile etkili olan Fenerbahçe Beko, rakip kısaların etkinliğini durdurmakta zorlansa da Gigi Datome ile üst üste sayılar bulup rakibinin kontrolü almasına izin vermedi ve soyunma odasına 41-41 eşitlikle gidildi.

Maccabi Tel Aviv, Fenerbahçe Beko’nun kolay top kaybı da etkili olunca ikinci yarıya 0-8’lik bir seri ile başladı ve Zeljko Obradovic molası geldi. Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyrekte ilk sayıları çeyrek bitimine 06:49 kala Sloukas ile serbest atış çizgisinden buldu. Daha sonrasında sarı-lacivertliler çizgiden sayı üretmeye devam etse de bu çeyrekte farkı eritemedi ve son çeyreğe 51-59 ile gidildi.

Son çeyreğe çok iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Marko Guduric‘in etkili oyunu ile kısa sürede farkı kapatıp skoru 63-63’te eşitlemeyi başardı. Daha sonra serisini 10-0’a kadar çıkaran sarı-lacivertliler, skorda uzun bir aradan sonra öne geçmeyi başardı. (70-63) Daha sonra 0-8’lik bir seri yakalayan konuk takım önce skoru eşitledi, daha sonra da öne geçmeyi başardı. Son anlarda skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi ve maçın kazananını son top belirledi. Temsilcimiz, rakibi karşısında galibiyeti 78-75'lik skorla aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler