Obradovic: Topu çok iyi kullandık

Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic, 90-82’lik Bayern Münih galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 09.11.2019 - 12:34
Abone Ol google-news


 
İlk olarak maçı değerlendiren Zeljko Obradovic, “Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İnanılmaz destek verdiler. Hücum açısından çok iyi bir takıma karşı oynadık. Çok sabırlılar ve hep son saniyeleri kullanıp iyi atışlar ve sayılar elde ettiler. Çok zor bir maçtı. Olumlu şeyler de var. Topu çok iyi kullandık, bu yüzden yüzdelerimiz çok iyi. İlk sorun ilk yarıdaki hücum ribauntlarıydı. Bizim potamızın altında 9’a 9’du. İkinci yarıda sadece 3 tane alabildiler. Bu da bizim sayılar üretmemize şans verdi. Son çeyrekte maçın seyrini değiştirdik. Hücum açısından çok iyi oynadık, savunmada çok farklı davranmamız gereken hatalar yapmamıza rağmen. Onlar çok iyi bir takım, bu yüzden çok yakın ve zor bir maçtı. Oyuncuları tebrik ediyorum. Anlamaları lazım ki, antrenmanların her saniyesi çok önemli önümüzdeki zorlu program için.” dedi.
 
Maçın seyrini neyin değiştirdiği sorusuna Obradovic, “Genel olarak iyi top kullandık. 2 sayılıklarda çok iyiydik. 30’da 20 attık. 3 sayılıklarda yüzde 50 vardı. Sadece 1 serbest atış kaçırdık. Önceki maçlara bakarsanız istatistikler daha kötüydü. Önemli olan özgüvenli olmak, topu iyi kullanmak ve antrenmanlarda iyi çalışmak.” cevabını verdi.
 
Bu galibiyetin takımı mental olarak olumlu yönde etkileyeceğini umduğunu da sözlerine ekleyen Obradovic, “Özgüven çok önemli. Zalgiris maçında 38 dakika iyi oynadık ama bu şekilde de maç kaybedilebiliyor. Herkes kalitesinin farkında. Önemli olan konsantrasyon, motivasyon. Daha sezonun başındayız. Önümüzde uzun bir yol var.” diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler