Hidayet Türkoğlu 11 ay sonra NBA'de

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Türkiye'yi temsil eden isimlerden Hidayet Türkoğlu, doping yaptığı gerekçesiyle aldığı 20 maçlık ceza ve sakatlıklar yüzünden 11 aydır çıkamadığı NBA sahnesine, Los Angeles Clippers formasıyla döndü.

Yayınlanma: 18.01.2014 - 15:16
Abone Ol google-news

"NBA'de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu" unvanının sahibi Türkoğlu, sezon sonuna kadar anlaştığı Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Clippers ile kariyerinin 898. karşılaşmasına çıktı.

Orlando Magic'in 4 Ocak'ta serbest bırakmasının ardından Clippers'ın 7 maçlık deplasman serisi öncesinde kadrosuna kattığı milli basketbolcu, New York Knicks karşısındaki ilk maçında, kenardan gelerek 6 dakika süre aldı. Mücadeledeki tek şut denemesinde başarılı olan Türkoğlu, karşılaşmayı 2 sayı ve 1 ribauntla tamamladı.

Türkoğlu böylece Orlando Magic forması giydiği 13 Şubat 2013'te, yasaklı "methenolone" maddesini kullandığı gerekçesiyle aldığı 20 maç ceza ve sakatlıklar yüzünden 11 aydır uzak kaldığı NBA parkesine adım attı.

Batı'nın 4. basamağında yer alan Clippers, 19 Mart'ta 35 yaşına girecek basketbolcunun, 14 yıllık NBA kariyerindeki 6. takım oldu. Türkoğlu daha önce Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors ve Phoenix Suns'ta oynamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler