Hidayet'ten Enes'e: Kafası çalışmıyor

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Hido’dan Kanter’e siyaset göndermesi.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 22:58
Abone Ol google-news

Yunus Aydın'ın özel röportajı...

NBA ekiplerinden Los Angeles Clippers’ın Türk oyuncusu Hidayet Türkoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milli takıma çağrılmayan Oklahoma City Thunder oyuncusu Enes Kanter’le de ilgili olarak da sert ifadeler kullanan Hidayet Türkoğlu, “Enes’in kafası çalışmıyor, siyaset yapmamalı” dedi. Kaptanlığını yaptığı Milli takımla Türkiye’de düzenlenen 2010 Dünya Şampiyonası’nda kazanılan gümüş madalya sonrası dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakınlaşıp “büyük usta” belgeseline katılan ve bu nedenle de bazı çevrelerce eleştirilen Hidayet’in cemaate sempatisiyle bilinen Kanter’i eleştirmesi tezat olarak yorumlandı. Hidayet Türkoğlu, Cumhuriyet muhabirine yaptığı açıklamada, Enes’in Milli takım kariyerinin bitirilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Enes’in Allah yardımıcısı olsun, Allah ıslah etsin. Bu insanları kimler nasıl yönetiyor, üzülüyorum. İşin komik tarafı Enes’i yönlendirenlerin Enes’i düşürmüş oldukları durum. Enes’in bazı şeyleri görecek kadar kafası çalışmıyor. Milli takıma alınmadığı zaman mı milli takımın değerini anladı. Herkesin kendi seçimi, o da bunu seçti. Milli takım üzerinden siyaset yapan ve huzur kaçıran kimsenin Milli takım formasında olmasına izin vermem. Ben olsaydım 2 sene önce gülme ‘tweet’i attığı anda Milli takım kariyerini noktalardım.”

‘Fenerbahçe’de forma giyerim’

Antalya’da kamp yapan ‘Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu’nu ziyaret eden Hidayet’in görüşleri şöyle:

* Genç oyuncuların kamptan verimli şekilde ayrılmaları için emek harcıyoruz. Terör olayları kampımızı maalesef etkiledi. Bazı aileler çocuklarını yollayamadılar

* Son turnuvayı kötü geçirdiğim için Milli Takım’ı bıraktım. Milli Takım’ı bırakmamın tek nedeni gençlerin önünü açma isteğim. Milli takım formasını en çok giyen oyuncu benim. Ancak gençlerin önünü açmam gerekti.

* NBA’da 1000 maç hedefimi tamamlayacağım. 3 maçım kaldı, ancak bu sezonu NBA’da tamamlamayı planlıyorum. NBA’dan dönecek olursam oynayacağım tek takım Fenerbahçe.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler