Krossover TBF'nin yeni ortağı

Yunus Aydın, TBF Video ortağı sahibi Ermay Duran ile zevkli bir röportaj gerçekleştirdi

Yayınlanma: 05.08.2015 - 01:07
Abone Ol google-news
 
1 - Krossover uygulamasını bize anlatmanız mümkün mü?
 
Krossover, takım sporları (Basketbol, Voleybol ve Amerikan Futbolu başta olmak üzere) maç videolarının takımlar tarafindan Krossover platformuna internet ortamında yüklendikten sonra detaylı olarak analizini sağlayan bir servis. 
 
Krossover, yüklenen her maçı play-by-play pozisyonlara bölerek filitrelenebilen bir video arşivine çevirmekle kalmıyor, gelişmiş istatistikler, interaktif bir shot chart ve en önemli özelliği olarak görülen herkesle çok rahat paylaşılabilir hale geliyor. 
 
Krossover’a olan benim ilgim yaklaşık bir sene evvel başladı. O zamanlar yürütmekte olduğum kendi şahsi danışmanlığım olan The Business of Basketball in Turkey altında kendilerine sunduğum uluslararası projelendirme kapsamında uluslararası pazara giriş stratejisi doğrultusunda, bana verdikleri teklif sonucu şirketin bünyesine dahil oldum. 3 ay kadar evvel resmi olarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölge yöneticisi olarak göreve başladım. Ilk atılımım ise, Amerika’daki 5000’den fazla müşteri ağımızın bir benzerini Türkiye’nin potansiyelini dikkate alarak burada ve özellikle Istanbul, Ankara, Izmir ve ülkemizin kalanındaki tüm seviyedeki kulüp ve takımlarla uygun anlaşmalar sağlayarak başlatmak oldu.
 
2 - Türkiye Basketbol Federasyonu ile ortak çalışıyorsunuz, ortak ne gibi iş ve projeler yapıyorsunuz?  
 
Çok değerli TBF başkanımız Harun Erdenay ile görüşmelerimiz sayesinde, anlaşma sağladığımız mini bir anlaşma sonucunda 20. Turgut Atakol turnuvasının maçlarını analiz  ettik ve buradan elde ettiğimiz verimli sonuçların ardından şu sıralar tekrar bir anlaşma ortamı sağlayarak ilerleyen dönemler içinde ortak çalışma zemini hazırlıkları içerisindeyiz. Bu süre zarfında bize destekçi olan başta Selin Erdoğan ve Kubilay Öztürk olmak üzere TBF çalışanlarının da özverisi ve anlayışı içinde TBF’ye ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. 
 
3 -  Yeni bir oluşum olsa da şimdiden ses getirdi. Türkiye'de ve yurtdışında kimlerle çalışıyorsunuz? 
 
Krossover aslında yeni bir oluşum değil. 2008 yılında New York City’de kurulduğundan beri faal olarak Amerika’da lise (AAU) ve üniversiteler (NCAA’in tüm seviyelerindeki takımlarla) çok uzun yillardır çalışıyoruz. Cleveland Cavaliers, University of Kentucky, Georgetown University, Arena Football League, Amherst College ve St. Anthony’s High School en uzun soluklu çalıştığımız ortaklarımız arasında. Bunların dışında NBAnin geçtiğimiz aylarda yaptığı Combine çalışmasında analitik çözüm ortaklığımız sayesinde NBA takımlarının scouting alanında da kendilerine destek verdik. 
 
Basketball England (İngiliz Basketbol Federasyonu) ile milli takımlar seviyesinde yeni bir anlaşma sağladık. 
 
Avrupadan World of Volley ve International American Football Federation ile görüşmelerimiz devam ediyor ve yakın bir zamanda anlaşmaya varacağımızı ümit ediyorum. 
 
4 - Kulüplerin Krossover'a bakışı nasıl?
 
Geçtiğimiz sezon sonuna doğru yakından tanıdığım ve beni geçmişde destekleyen büyüklerim vesilesiyle Krossover’ı deneme şansı yakaladığım ve yenilikçi bakış açıları sayesinde çok olumlu dönüşler yakaladık. 
 
Bu sene neredeyse her seviyedeki liglerinde mücadele edecek olan takımlar ve bağlı oldukları kulüpler ve buralarda kendilerini geliştirmeye adamış antrenörler Krossover’in ne kadar zaman kazandırdığını algılıyorlar. Gün içinde saatlerce bilgisayar karşısında video editleyerek sahada oyuncularla ilgilenebilecekleri zamandan kazanarak daha verimli bir şekilde takımın kazanmasına odaklanabiliryorlar. 
 
5 - Krossover’ın top noktadakı hedefi ne?
 
Günümüzde video analizi Amerika’da zaten her seviyede kullanılmakta ve tüm spor dallarında olduğu gibi bir laboratuvar ortamı sayesinde incelemelerle sporcunun bireysel gelişimine katkı sağladığı biliniyor. Bu yapıyi nispeten Avrupa’da üst düzey takımları farkli araçlarla kullanıyor. Krossover misyonu ve vizyonu doğrultusunda sadece üst seviyedeki bu servisi sadece A takımlara değil bir kulübün tüm takımlarına 360 derece kullanabilecekleri şekilde yani altyapı takımlarından en üst seviyedeki takımlarına bir video koordinatörlüğü çözümü olarak sunmayı hedefliyoruz. Bu sayede bir sporcunun scouting’den baslayarak analitik gelisimini en üst seviyeye kadar takip ederek doğrularını ve hatalarını en ince ayrıntısına kadar düzeltmek için bir araç kullanarak antrenörlerinde oyuncu gelişimini inovatif olarak görmelerini sağlıyoruz. 
 
Krossover şu anda günde 1000 - 1500 saat arasında beraber çalıştığı müşterilerinden gelen video kırılımlarıyla bu alanda bir lider. Her seviyedeki takımlara sunabilecegi çözümleri ile bir değil birden fazla alanda çözüm sunabiliyor; kulüplere, bir video platformu, (ligler ve federasyonlara) hakem ve antrenör eğitimi için bir eğitim aracı, hatta oyuncuların kendilerini test edebilecekleri bir IOS app’i dahi sunuyoruz.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler