Bir efsanenin vedası.... Kobe Bryant: Basketbolu bırakıyorum

NBA'in efsane oyuncularından Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, bu sezon sonunda basketbolu bırakacağını açıkladı.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 10:51
Abone Ol google-news

Son yıllarda yaşadığı sakatlıklardan dolayı bir türlü eski formunu yakalayamayan Kobe Bryant, vücudunun artık eski gücünde olmadığını, takımına eski katkıyı veremediğini söyledi.

Lakers'ın kendi evinde Indiana Pacers'a 107-103 mağlup olduğu maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bryant, şunları söyledi:

"Artık zamanın geldiğini biliyordum ama bunu kabul etmek çok zor geliyordu. Yavaş yavaş bu işin eskisi gibi gitmeyeceğini hissetmeye başladım. Eskiden her zaman için aklımda hep basketbol olurdu. Artık öyle değil ve değişimi kabul etmek gerekiyor. Basketbol, benim gibi bir adam için nasıl bırakılır gerçekten bilmiyorum. Sezon sonuna kadar hala her zaman olduğu gibi çok sıkı çalışacağım. Tek amacım bu son sezonda bu kötü basketbolumu değiştirmek. Basketbolda benim için yılmak diye bir şey yok. Sakatlıklar, fiziksel zorluklar, stres, bunların hepsinin üzerine gittim. Kuvvetli olmanız için bütün zorluklara göğüs germek lazım. Basketbol hayatımda çok güzel anılarım oldu. Bunların yanında zor günler de yaşadım, ama yaşadığım her şey için minnettarım.

Taraftarlar benim için çok özel. Onların verdiği motivasyon, bugün burada olmamdaki en büyük destek. Hikaye anlatmayı çok seviyorum . Bundan sonra yaşadığım bütün güzel anları, tecrübeleri bir hikaye anlatır gibi insanlar ile paylaşacağım. Genç oyuncular için yol göstermeye çalışacağım. Bundan sonra kalan maçlarda diğer şehirlerde veda maçlarım olacak, bunun için çok heyecanlıyım. Michael Jordan ile sezon öncesi konuştuğumuzda bana bu sezon için şöyle dedi: 'Yapacağın her şeyi yaptın, artık sadece çık ve ne istiyorsan onu yap. Bu senin hakkın. Eğlenmene bak.' Gelecek olimpiyatlarda olmayacağım, ama onlara destek olmak için takımın yanında olmayı isterim. Ayrıca beni bunca yıldır takip eden değerli bütün basın mensuplarına teşekkür ederim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler