Obradovic, NBA kampına giden Ömer'e yüklendi

Avrupa Ligi Top 16 Turu'nda Malaga'yı 80-59 yenerek galibiyet serisini sürdüren Fenerbahçe'nin Başantrenörü Zeljko Obradovic, karşılaşma sonrası Ömer Faruk Yurtseven'e veryansın etti.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 13:52
Abone Ol google-news

 

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Avrupa Ligi Top 16 Turu'nda Malaga'yı 80-59 mağlup ettikleri maç sonrası NBA'in Kanada'da genç oyuncular için düzenlediği kampa giden 17 yaşındaki oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven'i ağır bir dille eleştirdi.

"ÖMER SADECE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR"
Antic'in sakatlığından sonra uzun oyuncu konusunda sıkıntı çektiklerini anlatan Sırp başantrenör, Ömer'in kalmasını çok istediklerini ifade etti. Obradovic, "Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu, bu durumda?" diyerek dert yandı.

"15 YAŞINDA NBA TAKIMINA KARŞI OYNATTIM"
Ömer Faruk'un Avrupa Ligi'nde en fazla şans alan genç oyuncularda biri olduğunu aktaran Obradovic, "Bunun farkında değil. Gitmek istiyor. Ciddi bir kontrat teklif ettik. Genç oyuncunun burada mutlu olamamasını anlamıyorum. Profesyonel basketbol kurallarına göre Amerikada kolejde oynayabilmesi için profesyonel olarak buradan maaş almaması gerekiyordu. Son 3 yıldır bizden maaşını da alıyor. Ben onu daha 15 yaşında Oklahoma City Thunder maçında oynattım ve ona göre hücum düzenledim ama o burada devam etmek istemiyor. Sadece gelip benimle o kampa gitmek istediğini konuşsaydı zaten izin verirdim" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler