Fenerbahçe, Euroleague için harekete geçti!

Kadınlar Euroleague'de Final-Four mücadelesi veren Fenerbahçe, dev organizasyonun ev sahipliğini almak için harekete geçti. FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in de bu girişime yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

Yayınlanma: 10.03.2016 - 13:00
Abone Ol google-news

Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek finalinde Polonya’nın Wisla Can-Pack takımını 79-70 yenerek seride 1-0 öne geçen ve Final-Four yolunda önemli bir avantaj elde eden Fenerbahçe, dev organizasyonun ev sahipliğini İstanbul’a almak için harekete geçti. Fenerbahçe Yönetimi’nin, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile temas kurarak ev sahipliği için nabız yokladığı, Sarı-Lacivertliler’in Final- Four’a kalması durumunda resmi başvurunun yapılacağı öğrenildi. Demirel’in de, son 4 takım arasına kalma olasılığı yüksek olan F.Bahçe’nin böyle bir girişimde bulunması halinde ev sahipliğini alması konusunda kolaylık sağlanacağını ifade ettiği vurgulandı.

BEŞİNCİ DÖRTLÜ FİNAL KAPIDA

Bilindiği gibi Fenerbahçe, 2012 yılında ezeli rakibi Galatasaray ile birlikte o dönemde Sekizli Final olarak düzenlenen organizasyona ev sahipliği yapmış ve bu organizasyonda 4.’lüğü elde etmişti. Sarı-Lacivertliler, 2013 ve 2014’te ise Ekaterinburg’daki iki organizasyonda final oynama başarısı göstermiş, 2015’te de yine Final-Four’da yer almayı başarmıştı.

BALABAN: FINAL-FOUR’A KALACAĞIZ

F.Bahçe Asbaşkanı Ozan Balaban, Wisla Can-Pack maçı sonrası yaptığı açıklamada “Final- Four’a kalacağız” dedi. Balaban, Final- Four’a ev sahipliği adaylığıyla ilgili olarak da “Buradan hem Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a hem de devletimize sesleniyorum. Final- Four’u Türkiye’ye alma şansımız var. Eğer alırsak da finale kalacağımıza hatta kupayı bile alabileceğimize inanıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler