TBF'den Beşiktaş ve Galatasaray açıklaması!

Türkiye Basketbol Federasyonu'dan Eurocup’a katılan takımların ligden atılacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Yayınlanma: 21.04.2016 - 15:51
Abone Ol google-news

FIBA/ULEB kavgasında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eurocup’a katılan takımların ligden atılacağı iddiaları üzerine federasyondan açıklama geldi.

TBF, Galatasaray, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Trabzon, Banvit, Gaziantep ve Uşak'ın Eurocup'a katılması halinde öncelikli hamle ve düşüncelerinin ligden ihraç olmadığı ancak FIBA'nın kurallarına uymak zorunda oldukları için böyle bir yaptırıma mecbur kalınacağı duyuruldu.

İşte TBF'den yapılan açıklama...

"Bir süredir basketbol kamuoyunun gündeminde yer alan kulüplerimizin Avrupa Kupalarına katılımı ve FIBA tarafından uygulanacak yaptırımlar konusunda medyada yer alan ve pek çoğu yoruma dayalı haberler yanıltıcı veya yanlış anlamaya sebebiyet verecek hale gelemeye başladığından gelişmeler ve Federasyonumuzca yapılan çalışmalar konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Öncelikle ve açıklıkla belirtilmesi gereken en önemli konu olarak; Federasyonumuzun öncelikli hamle ve düşüncesinin kulüplerimizin liglerimizden atılması olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir.

Bu gün itibariyle gelinen noktada Uluslararası Basketbol Federasyonu “FIBA” yetkili organları Euroleague Commercial Assets (ECA) tarafından organize edilen Eurocup’ a katılan kulüp takımlarının kendi ulusal liglerinden çıkartılması aksi taktirde bu takımların ülke milli takımlarının Avrupa ve Dünya şampiyonalarına alınmaması kararını almış ve Federasyonlara resmi olarak bildirmiştir. Bu bildirim sonrası gelişmelerle uygulama kapsamına Olimpiyat Oyunları da dahil edilmiş olup kadınlara ve altyapı organizasyonlarına da yansıması beklenmektedir.

Resmi üyesi olarak Türkiye Basketbol Federasyonu Uluslararası Basketbol Federasyonu “FIBA” tarafından alınmış kararlara uymakla yükümlü olduğu kadar Dünya basketbolunda öncü bir konumda olmamız açısından atılacak her adımda ülke menfaatleri düşünülmesi gerektiği de gerçektir.

Kulüplerimizin uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edilmeleri, en üst liglerde mücadele ederek başarılarıyla gurur kaynağı olmaları ve bunun için en iyi imkanları tercih etmeleri en doğal hakları olduğu gibi Federasyonumuzun da görevidir. Bir bütünün ayrılmaz bir parçası olarak milli takımlarımızın başarısı ve ülkemizi tüm bireyleriyle gurur duyacak şekilde en önemli organizasyonlarda mücadele ederek başarılar kazanması için çalışılması Federasyonumuzun da üzerinde hepimizin sorumluluğudur.

Gelişmelerin her an değiştiği bu süreç Federasyonumuz tarafından yakından takip edilmekte ve gerekli olduğu anlarda kendi organlarımız tarafından tartışılmakta ve ilgili kulüplerimizle görüş alışverişinde bulunulmaktadır. Gelişmeler kulüplerimizi yakından ilgilendirdiği kadar ülke menfaatleri de söz konusu olduğundan başta Sayın Bakan olmak üzere spor teşkilatı ile de fikir alış verişinde bulunulmaktadır.

Gelinen nokta itibarıyla bütün bu gelişmelerin hiçbiri gizli değildir. Hepsi açıkça ortadadır ve herkes tarafından zaten bilinmektedir. Türk Basketbolu global platformlarda son derece iyi bir konumda olup hem erkeklerde, hem de kadınlarda Rio2016 bileti almamıza son bir eleme turnuvası kalmış durumdadır. Altyapılarda ise çocuklarımız son yıllarda madalya üzerine madalya almaktalar, almaya da devam edeceklerdir.

Türk milli takımları Türk basketbolunun lokomotifidirler ve hepimiz için çok önemlidirler. Türk Basketbolunun FIBA üyeliğinin askıya alınmasını ve milli takımlarımızın kapısına geldikleri büyük turnuvalara katılma haklarının elimizden alınmasını savunacak kimse olabileceği düşünülmemektedir.

Öte yandan bir başka çok önemli konunu olarak Federasyonumuz açısından hangi ligimizin hangi sırasında yer alıyor olursa olsun her bir kulübümüz son derece değerli olup tümüne mesafemiz eşittir. Kulüplerimiz için çalışmak, onlara imkan sağlamak ve içinde bulundukları imkanları sürekli geliştirmek çok önemli bir görevimizdir.

İçinde bulunduğumuz kaos ortamını Türk Basketbolu açısından en az zararla atlatıp geride bırakacak şekilde yönetmenin arayışı içinde, Avrupa Kupasına katılma durumu olabilecek kulüplerimizin üst yöneticileriyle 20 Nisan tarihinde bir araya gelinerek gelişmeler aktarılmış, soruları cevaplandırılmış ve görüşleri alınmıştır.

Netice itibarıyla önümüzde mutlaka uymamız gereken FIBA kuralları bulunmakta olduğu ve gereğinin yapılması zorunluluğuyla karşı karşıya olduğumuz katılımcılarla paylaşılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Türkiye Basketbol Federasyonu"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler