Harun Erdenay'dan Ergin Ataman açıklaması!

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Kafası sadece Milli Takım'la uğraşacak antrenör arayışı içindeyiz" dedi.

Yayınlanma: 10.05.2016 - 15:04
Abone Ol google-news

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın durumu, Fenerbahçe'nin Euroleague'deki mücadelesi ve Basketbol Federasyonu'nun Memorial ile yaptığı anlaşma hakkında konuştu.
Harun Erdenay, Ergin Ataman'ın, ''Maç olmayan dönemlerde ne yapacağım. Bir antrenörün de pratik yapması gerekiyor. Sezon içinde daha aktif olması lazım'' şeklindeki açıklamasına, ''Sadece Milli Takım'a konsantre olacak bir antrenör arayışı içindeyiz. İnşallah Ergin hoca olur, ama şu an bunu konuşmak için bile erken'' diye yanıt verdi.

SPONSOR SAYISI ARTTI

Memorial ile yapılan anlaşmayı da değerlendiren TBF Başkanı Harun Erdenay, "Ligimizin sponsor sayısını biraz daha artırdık. Bunların hepsi global, dünya çapında tanınan markalar. Basketbola sadece burada sponsor olan değil dışarıda da pazarlamasına katkı yapacak markalar. Aynı zamanda ligdeki bütün sporcuların sağlık hizmetleri de burada yapılabilecek. Sonuçta sponsorlar ligi büyütüyorlar, takımların gelirlerini artırıyorlar. Başarı geldikçe sponsorlar da geliyor'' dedi.

''FENERBAHÇE'NİN EUROLEAGUE'DE ŞANSI DAHA YÜKSEK''

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Euroleague'de yapacağı Final-Four mücadelesiyle ilgili de Başkan Erdenay, Sarı-lacivertli ekibin diğer takımlara göre daha güçlü olduğunu dile getirdi.
TBF Başkanı Harun Erdenay, ''Final-Four'lar her zaman çok zor olur, çünkü tek maç üzerinden yapılıyor. Fenerbahçe'nin rakibi Laboral Kuxta uzun yıllar İspanya'nın en köklü ve buraları oynayan ekiplerinden bir tanesi. Bence dikkat edilmesi gereken bir ekip. Fenerbahçe daha güçlü bir ekip. Daha güçlü silahları var, ama yine de tek maç olduğu için dikkat etmek lazım. Fakat benim tahminim Fenerbahçe'nin bu 4 takım arasında şansının biraz daha yüksek olduğu. İnşallah Galatasaray'ın gerçekleştirdiği başarıyı orada Fenerbahçe elde ederek, Türkiye'ye 2 numaralı kupadan sonra 1 numaralı kupa da gelir'' diye konuştu.

''ERGİN ATAMAN'IN SÖZLEŞMESİ AĞUSTOS AYI SONUNDA BİTİYOR''

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın Olimpiyatlar sonuna kadar anlaşması olduğunu hatırlatan Harun Erdenay, ''Yani bu önümüzdeki olimpiyatlar elemeleri ve sonrasındaki olası olimpiyatlarda Ergin Hoca takımın başında olacak. Ondan sonra bizimle sözleşmesi Ağustos ayı sonu gibi bitiyor. Ben de ona daha önce birkaç kere konuşmamda burada yeni dönemde sadece Milli Takım'a fokuslanacak. Çünkü pencereler açılıyor. Kışın da milli maçlar olduğunu bu yüzden bizim planımızda böyle bir antrenörle anlaşmak olduğunu ve onunla anlaşmak istediğimizi söyledim. O da o zamanki görüşmelerde bunun kafasına yattığını söylemişti. Fakat şimdi Galatasaray'da çok başarılı bir sezon geçirdi ve Eurocup şampiyonluğuna ulaştı. Önümüzde Euroleague oynayacak. Orada hedefleri var. Artık Ergin hoca ile burada tekrar konuşup bir şekilde değerlendirmeyi yapacağız'' dedi.

''KAFASI SADECE MİLLİ TAKIMLA UĞRAŞACAK ANTRENÖR ARAYIŞI İÇİNDEYİZ''

Ergin Ataman'ın, ''Maç olmayan dönemlerde ne yapacağım. Bir antrenörün de pratik yapması gerekiyor. Sezon içinde daha aktif olması lazım'' şeklindeki açıklamasını da değerlendiren TBF Başkanı Harun Erdenay, ''O Ergin hocanın takdiri. Çünkü biz artık sadece Milli Takım'a konsantre olacak, gidip NBA'deki oyuncularımızı ve diğer takımları seyredecek, kafası sadece Milli Takım'la uğraşacak antrenör arayışı içindeyiz. İnşallah Ergin hoca olur. Ama şu an bunu konuşmak için bile erken. Zaten bizimle Ağustos ayının sonuna kadar sözleşmesi var'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler