Galatasaray Liv Hospital çeyrek finalde

Euroleague'deki temsilcimiz Galatasaray evinde Sırbistan temsilcesi Partizan'ı 64-55 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Yayınlanma: 11.04.2014 - 21:22
Abone Ol google-news

Euroleague'deki temsilcimiz Galatasaray THY Avrupa Ligi Top 16 turundaki son maçında Sırbistan temsilcisi Partizan NIS'ı 64-55 yenerek F Grubu'nu 4. olarak tamamladı ve play-off çeyrek final etabına kaldı.

Karşılaşmaya, Markoishvili ve Furkan Aldemir'in sayılarıyla 5-0'lık bir seri yaparak başlayan Galatasaray Liv Hospital'ın bu hızı kısa sürdü. Hücum fırsatlarını kötü kullanan, pota altını kapatmakta da sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, Bertans, Milutinov ve Lauvergne'nin basketleri sonrası 6. dakikada 13-7 geriye düştü. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele alan sarı-kırmızılılar, Macvan, Furkan Aldemir ve Domercant'le kazandığı basketlerle 9-0'lık bir seri yapıp, ilk periyodu 16-13 önde bitirdi.

Sarı-kırmızılı ekip, Partizan NIS karşısında ikinci çeyrekte daha dengeli bir mücadele sergiledi ve oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. Bogdanovic, Musli ve Pavlovic ile skor üreten Sırp ekibine karşı savunmada oldukça başarılı olan Galatasaray Liv Hospital, takım halinde skora katkı yaptı ve devreyi 12 sayı farkla 40-28 üstün kapattı.

İkinci yarıya Bertans'ın peş peşe bulduğu üç sayılık iki basketle başlayan konuk ekip, daha sonra hücumda aynı yüzdeyle oynamaya devam edemedi. Savunmada rakibinin kolay sayı bulmasının önüne geçen sarı-kırmızılılar, Markoishvili ve Ender Arsan'ın skor yükünü üstlendiği bu çeyrekte 28. dakikada 15 sayılık farka (54-39) ulaşırken, son çeyreğe de 54-42 galip durumda girdi.

Dördüncü periyodun ilk 4 dakikasında skor üretemeyen Galatasaray Liv Hospital, Bogdanovic ve Lauverge'yi durduramayınca, 34. dakikada fark 4 sayıya (54-50) indi. Hairstone, Markoishvili ve Erceg'in kazandırdığı basketlerle yeniden kontrolü ele alan sarı-kırmızılı ekip, farkı açarak müsabakadan 64-55 galip ayrıldı.

Müsabaka sonunda tribünlerdeki taraftarlar büyük sevinç yaşararken, saha ortasına gelen Furkan Aldemir, "üçlü" çektirdi. Ayrıca başantrenör Ergin Ataman da taraftarların bu coşkusuna ortak olarak, iki elini kaldırıp taraftarların sevincine karşılık verdi.

Galatasaray Liv Hospital, play-off çeyrek final turunda F Grubu'nu lider tamamlayan Barcelona'nın rakibi oldu.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Jose Martin (İspanya), Carmelo Paternico (İtalya), Boris Shulga (Ukrayna)

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo, Hairstone 3, Markoishvili 16, Erceg 13, Furkan Aldemir 13, Sinan Güler 3, Macvan 5, Domercant 7, Ender Arslan 4

Partizan NIS: Bogdanovic 11, Tepic 2, Bertans 11, Lauvergne 11, Milutinov 4, Andric, Musli 6, Pavlovic 10, Dallo,

1. Periyot: 16-13

Devre: 40-28

3. Periyot: 54-42

5 Faulle Çıkan: 35.17 Bertans (Partizan NIS)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler