Hidayet Türkoğlu: Yabancı sayısı tamemen kalkacak

Türkiye Basketbol Federasyonu seçimlerine tek aday olarak girmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 22.10.2016 - 14:43
Abone Ol google-news

Türkiye Basketbol Federasyonu seçimlerine tek aday olarak girmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hidayet Türkoğlu Ntvspor'da katıldığı programda şu açıklamalarda bulundu:

"Basketbolu bıraktıktan sonra yöneticilik yapmak, spora katkı vermek hep dileğimdi.Harun Başkana çok teşekkür etmem gerekiyor. Beni CEO olarak göreve getirdi ve yöneticilik kariyerim başlamış oldu. Harun abiyle (Erdenay) gereksiz bir şey için çarpışmaktansa, böyle bir karar aldık. Beni destekleyeceğini söyledi. Harun Başkan yönetimsel olarak benden daha tecrübeli ve onun tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz. Tutamayacağız sözleri hiçbir zaman vermeyeceğiz. Basketbol için güzel fikirleri olan herkese kapımız açık."

'Bizim geldikten sonra yapacağımız ilk şey yabancı sayısını tamemen kaldırmak olacak. Süper Lig ve TBL takımlarımızla konuşarak kendilerine pilot takım seçmelerini isteyeceğiz. Genç oyuncularımızı bu havuzda toplayarak gelişmelerini sağlayacağız. Türk oyuncularımız daha ön planda olmalı"

Türkoğlu, geçmiş dönemde Galatasaray Kulübü ile Basketbol Federasyonu arasında yaşanan gerginlik ve anlaşmazlıkların hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

'Bütün kulüp başkanlarımızla birebir görüştüm. Bu süreçte bana desteklerini ilettiler. Bütün başkanlarımıza her koşulda yanlarında olduğumu söyledim. Basketbola zarar gelmemesi için bazı şeyleri aile içinde çözebileceğimizi inanıyorum. Her takıma eşit davranacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Yeni bir sayfa açıyoruz. Basketbolu beraber bir yere getirebiliriz. '


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler