Galatasaray seriyi 2-1'e taşıdı

Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray Liv Hospital, Banvit'i 76- 71'lik skorla yendi ve seriyi 2-1'e getirdi.

Yayınlanma: 28.05.2014 - 21:47
Abone Ol google-news

Beko Basketbol Ligi yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray Liv Hospital, Banvit'i 76-71 yendi ve 2-1 öne geçti.

Bu sonuçla seride 2-1 öne geçen Galatasaray Liv Hospital, 30 Mayıs Cuma günü yine İstanbul'da oynanacak serinin dördüncü maçında rakibini yenerek final biletini almaya çalışacak.

Karşılaşmaya Markoishvili'nin sayılarıyla hızlı başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk dakika içinde 5-2 üstünlük sağlarken, Ermal Kurtoğlu, Erkan Veyseloğlu, Rowland ve Cevher Özer'in basketleriyle 9-0'lık bir seri yakalayan konuk ekip, 3. dakikada 11-5 öne geçti. Banvit'e Carlos Arroyo, Zoran Erceg ve Sinan Güler'in bulduğu sayılarla 7-0'lık bir seriyle karşılık veren sarı-kırmızılı ekip, skoru 12-11'e getirerek 5. dakikada yeniden öne geçti. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçerken, Rowland'ın kazandırdığı basketlerle oyunda dengeyi kuran ve iyi savunma yapan Banvit, ilk periyodu 23-21 önde bitirdi.

İkinci periyoda Aminu ve Mejia'nın basketleriyle 5-0'lık bir seriyle başlayan Banvit, farkı 7 sayıya (21-28) çıkarırken, Galatasaray Liv Hospital, Hairston'un 5 sayısıyla rakibine karşılık verdi. Özellikle pota altında Aminu'yu durdurmakta güçlük çeken sarı-kırmızılılar, Ender ile Cenk'in dış atışlardan kazandırdığı basketlerle farkın açılmasının önüne geçti. Ev sahibi ekip, aradaki farkı 15. dakikada 1'e (36-37) indirirken, daha sonra 4 dakikadan uzun bir süre müsabakada sayı olmadı. Periyodun bitimine 32 saniye kala Arroyo'nun basketiyle 38-37 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, devreyi de bu skorla üstün tamamladı.

Üçüncü çeyreğe başlarken her iki takımın da yaptıkları sert savunma ön plana çıkarken, ilk 5 dakikada Banvit Cevher Özer'le, Galatasaray Liv Hospital da Arroyo ile birer üç sayılık basket bulabildi. Dış atışlara yönelinen maçta her iki takım da oldukça düşük bir şut yüzdesi hücum etti ve periyodun ilk 7 dakikasında 6'şar sayı atıldı. Simmons'un basketleriyle oyuna ağırlığını koyan Banvit, Markovic'in son saniye üçlüğüyle son çeyreğe 52-47 önde girdi.

Karşılaşmanın son çeyreğine etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, yakaladığı 7-1'lik seriyle 32. dakikada 54-53 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, karşılıklı basketlerle geçerken, Galatasaray Liv Hospital, Arroyo, Ersin Dağlı ve Markoishvili'yle, Benvit ise Markovic, Simmons ve Rowland'la etkili oldu. Müsabakanın 38. dakikası içinde sarı-kırmızılı ekip 66-62 öne geçmesine karşın, son dakikaya girilirken Banvit skoru tekrar eşitledi: 66-66

Taraftarının büyük desteğini de arkasına alan sarı-kırmızılı ekip, son bölümde Arroyo'nun sayılarıyla rakibine üstünlük kurarak, bitime 30 saniye kala 7 sayılık fark (73-66) yakaladı. Banvit'in taktik faulleri de farkın kapanmasına yetmedi ve Galataaray Liv Hospital maçtan 76-71 galip ayrılarak seride 2-1 öne geçmeyi başardı.

Galatasaray Liv Hospital'da Arroyo, kaydettiği 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu

Karşılaşmada, Banvitli oyuncu Charles Davis, kasığındaki sakatlık nedeniyle forma giyemedi.

Öte yandan, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan, Ebru Köksal ve Necati Demirkol ile sarı-kırmızılı futbolcu Semih Kaya da maçı tribünde izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler