Saray'ın TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Tahkim Kuruluna çattı: Bakanlığı göreve çağrıyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atadığı eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, SGM Tahkim Kurulunun, Anadolu Efes'e verdiği cezayı indirmesine tepki gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Bak'a çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 20:55
Abone Ol google-news

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulunun, Tahincioğlu Basketbol Süper Lig ekiplerinden Anadolu Efes'e verilen cezayı indirmesine tepki gösterdi. Hidayet Türkoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a çağrıda bulunarak, şikayetiyle ilgili gerekli çalışmaları yapmalarını söyledi.

Anadolu Efes protesto amaçlı sahayı terk etmişti

Hidayet Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen sezon play-off serisinde 3 Haziran'da Beşiktaş Sompo Japan karşısında Anadolu Efes'in, başkanı ile genel koordinatörünün talimatıyla protesto amaçlı sahayı 6 dakika terk ettiğini ve bu yüzden federasyon olarak lacivert-beyazlı kulübe -3 puan silme cezasının verildiğini hatırlattı.

TBF'nin 7 Haziran'da verdiği bu kararının diğer federasyonlara da örnek teşkil ettiğini ancak 4,5 ay sonra SGM Tahkim Kurulunun cezada indirime gittiği aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Karar içimize sinmedi"

"Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunun, Anadolu Efes'e verilen -3 puanı, 4,5 ay sonra -1 puana, yöneticilere uygulanan cezaları ise bir bölü dörde kadar düşürdüğünü üzülerek öğrendik. Emanet edilen kamusal görevin ziyadesiyle farkında olup, adalet alışkanlığı da herkesin takdirinde olan federasyonumuzun duruşunu zedeleyen, sporun ve spor hukukunun muhtaç olduğu hıza 4,5 ayda cevap verip, fiil-ceza dengesinden uzak ve hiçbir gerekçesi de olmayan Tahkim Kurulu kararının içimize sinmediğinin bilinmesini isteriz."

"Bakanlığı göreve çağrıyoruz"

Geçmiş dönemde bir kadın basketbolcunun milli takıma gelmediği için cezalandırıldığı ancak bu cezanın da Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldığını hatırlatan TBF Başkanı Türkoğlu, "Üyelerinin seçimi ve çalışma tarzının derhal yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inandığımız Tahkim Kurulu'nun bu şekildeki yargılama tarzının ülke sporuna ciddi zarar vereceği konusunda kamuoyunu bilgilendirir, bu hususu gerekli çalışmaları yapmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızın takdirlerine sunarız." ifadelerini kullandı.

Basketbol Federasyonu Anadolu Efes'e 3 paun silme cezası verilmişti

TBF Yönetim Kurulu, söz konusu maçla ilgili Anadolu Efes'e -3 puan ceza, kulüp başkanı Tuncay Özilhan ve genel direktör Alper Yılmaz'a dörder ay hak mahrumiyetiyle 40'ar bin lira para cezası, lacivert-beyazlı kulübe de 40 bin lira para cezası vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler