Tunçeri: 'Ergin Ataman en iyisi'

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyun kurucusu Kerem Tunçeri, "Yeni bir ekibiz ve genç arkadaşlarımız var. Bu nedenle iyi çalışmamız gerekiyor" dedi.

Yayınlanma: 16.07.2014 - 10:40
Abone Ol google-news

Kerem Tunçeri, yaptığı açıklamada, Bormio kampı öncesinde Çeşme kampının çok verimli geçtiğini, yavaş yavaş hazır duruma geldiklerini söyledi.

Ergin Ataman'ın Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin en iyi antrenörü olduğunu bildiren Tunçeri, şunları kaydetti:

"Ergin Ataman'ın başarılarını hep birlikte görüyoruz. Kazandığı şampiyonluklar ve oynadığı finaller var. Yerli antrenör olması da hepimiz için iyi. Elbette onun sistemi daha farklı olacaktır. Herkesin bu sisteme adapte olması gerekiyor. Elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız. Şampiyona boyunca her maçı ayrı ayrı düşünmeliyiz. İlk olarak hedefimiz gruptan çıkmak olacaktır. Kolay olmayacağını biz de biliyoruz. Yeni bir ekibiz ve genç arkadaşlarımız var. Bu nedenle iyi çalışmamız gerekiyor."

-Kerem Gönlüm

Kerem Gönlüm ise Çeşme'deki kampta tempolarını arttırmaya başladıklarını, Bormio'daki çalışmaların da iyi gideceğine inandığını söyledi. Milli takımda Ergin Ataman'ın başantrenörlüğe getirilmesiyle yeni bir yapılanma sürecine girildiğini kaydeden Kerem Gönlüm, şöyle konuştu:

"Bogdan Tanjevic, uzun yıllardır bu görevde bulunuyordu. Şimdi yeniden yapılanma inşallah hayırlı olur. Bu süreçte en doğru ismin Ergin Ataman olduğunu düşünüyorum. Sonuçta onun kariyeri tartışılmaz. Türk antrenör olması da önemli bir avantaj. Tanjevic'e de çok teşekkür ediyorum. Türk basketboluna çok büyük emeği geçti. Kendisini saygıyla selamlıyorum. Yeni jenerasyonda Kerem Tunçeri ile birlikte tecrübelerimizi arkadaşlarımıza aktaracağız. Bu jenerasyonla birlikte umarım Türk basketbolu iyi yere gelir."

Kerem Gönlüm, Dünya Kupası'nda ilk grupta ilk ikide yer almak istediklerini belirterek, "Maç maç düşünüp gruptan çıkacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

-Barış Hersek

Barış Hersek ise yaptığı açıklamada, A Milli Takım'a seçildiği için büyük bir gurur yaşadığını, Ay yıldızlı forma ile basketbol oynamanın her Türk gencinin hayali olduğunu söyledi. Dünya Kupası için ilk hazırlık döneminin çok iyi başladığını kaydeden Barış Hersek, "Çeşme kampı hazırlık süreci öncesinde çok güzel bir başlangıç oldu" dedi.

Barış Hersek, başantrenör Ergin Ataman ile daha önce Anadolu Efes ve Beşiktaş Integral Forex'te birlikte çalıştığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Açıkçası Ergin Ataman, sadece Türk basketbolunda değil, Avrupa basketbolunun da en önemli antrenörlerinden birisi. Kendisiyle daha önce Anadolu Efes'te kısa süre çalıştım. Beşiktaş'ta da üç kupalı sezonda beraberdik. Sistemini ve isteklerini çok iyi biliyorum. Basketbol anlayışı ve kalitesi de zaten ortada. Bizim tek yapmamız gereken, onun istediklerini yerine getirmek. Şayet onun düşündüklerini yapabilirseniz o zaman mutlaka ciddi başarılar elde ediyorsunuz." Milli Takımda da aynısının olacağını düşünüyorum. Ergin Ataman için hayırlı olmasını dilerim."

2014 FIBA Dünya Kupası'nda ilk gruptan çıkma şanslarının çok yüksek olduğunu kaydeden Barış Hersek, "Her şeyden önemlisi adım adım düşünmeliyiz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak olmalı. Sonrasında da gelecek takımlara göre ilerlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler