Kartal: 'Yabancı kuralı ile ilgili yapabileceğimiz bir şey yok'

Beşiktaş Integral Forex ve milli takımın genç yıldızı Kartal Özmızrak yabancı kuralından milli takımın performansına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 24.07.2014 - 14:01
Abone Ol google-news

Kartal Özmızrak.. Avrupa Şampiyonu olan Ümit Milli Takımımız değerli oyun kurucusu Beşiktaş oyuncusu Kartal Özmızrak Cumhuriyet'ten Yunus Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Altın Jenarasyon olarak görülüyorsunuz katıldığınız son 3 kupayı ülkemize getirdiniz. Şampiyonluk Hikayenizi anlatır mısın?

Altın Jenerasyon diye anılmak çok güzel bir duygu. Yıllar öncesinden çalışmaya başlayarak kupaları kazandık. Hiçbirinin tesadüf olmadığını kanıtladığımızı hissediyorum. Bu işe başladığımızda bize inananlar da vardı, inanmayanlarda. Bizi mutlu eden şey, inananları mutlu etmemiz. Kazanmamızdaki en önemli etken, bireyin değil bizim takım ve arkadaşlık ruhumuzun öne çıkmasaydı.

Genç kuşağın çok büyük başarılar yakalamasına rağmen yabancı kuralları ister istemez önünüzü tıkıyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?

Kuralın çıkmasına yapabileceğimiz bir şey maalesef yok. Elimizden geldiğinin sonuna kadar çalışıp kulüplerde sürelerimizi arttırmaya çalışacağız.

Avrupa'daki birçok ülkede Ümit oyuncular için gelişim ligi var, sence bizim ülkemiz de de olmalı mı?

Kesinlikle olmalı. Biz genç kuşağın yetişmesi için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Biz ne yaparsak yapalım, kendi yaşıtlarımız ile yaptığımız maçlar kadar sorumluluk alamıyoruz. Öyle bir yapılanma olmasını diliyorum. Biz ne kadar çok maç yaparsak o kadar iyi.

Kariyerinde kişisel hedeflerin veya idolün var mı?

Aslında benim amacım başarı. Nereye gidersem başarıyı da yanımda götürmek istiyorum. Isıl olarak kendime birçok sporcunun iyi yerlerini alıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler