Fenerbahçe Doğuş üst üste 3. kez şampiyon!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi 5. maçında Fenerbahçe Doğuş, evinde TOFAŞ’ı 94-64 mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda ise 9. şampiyonluğuna ulaştı.

Yayınlanma: 13.06.2018 - 22:31
Fenerbahçe Doğuş üst üste 3. kez şampiyon!
Abone Ol google-news

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi 5. maçında Fenerbahçe Doğuş, evinde TOFAŞ’ı 94-64 mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda ise 9. şampiyonluğuna ulaştı. Taraftarının önünde şampiyonluk ipini göğüsleyen Fenerbahçe Doğuş'ta 12 oyuncunun tamamı skor üretti. Sarı-Lacivertlilerde ABD'li oyun kurucu Brad Wanamaker, final serisinin en değerli oyuncusu seçildi. Ayrıca kariyerinde 25. sezonunu geçiren Zeljko Obradovic, 16. kez lig şampiyonluğu kazandı. 

Ali Koç üçlü çektirdi
Maçın son bölümüne girildiğinde tribünleri hınca hınç dolduran Sarı-Lacivertli taraftarlar, maçı tribünde takip eden yeni başkan Ali Koç’u ‘üçlü’ çekmeye davet etti. Tribünlerin bu isteğini kırmayan Başkan Koç, taraftarlara üçlü çektirdi. Öte yandan tribünler uzun süre ‘Obradovic’ diye tempo tuttu. Tecrübeli koç bu tezahüratlara karşılık benchteki oyuncularını gösterdi ve alkış aldı.

İzmir Marşı coşkusu ve Hido'ya tepki
Maçın bitimine 4 dakika kala şampiyonluk kutlamasına başlayan Sarı-Lacivertli taraftarlar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi ve dakikalarca ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde tempo tuttu. Maçın ardından Fenerbahçe Doğuşlu oyunculara madalyalarını vermek için sahneye davet edilen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Sarı-Lacivertli taraftarlarca ıslıklandı.

Obradovic cenazeden geldi
Fenerbahçe Doğuş koçu Zeljko Obradovic, kariyerinin 13 yıllık bölümününde 5 Euroleague şampiyonluğuna imza attığı Panathinaikos’ta, kulübün eski sahibi ve başkanı Pavlos Giannakopoulos ile çok iyi ilişkiler kurmuştu. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yunan iş adamının cenazesi bugün (13 Haziran) düzenlendi ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. maçına saatler kalmasına rağmen koç Obradovic Atina’ya cenazeye katılmak için gitti. Bu akşam takımıyla şampiyonluk kupasını kazanan efsane koç, 4. maçın ardından Giannakopoulos için “O benim babam gibiydi. Kendisine büyük saygı duyuyorum” demişti.

TOFAŞ’ta eksikler hissedildi
TOFAŞ’ta sezon boyu etkileyici performanslar ortaya koyan isimlerden Raymar Morgan ve Tony Crocker, F.Bahçe Doğuş karşısında kadroda yer aldılar ancak sakatlıkları nedeniyle oynayamadılar. Final serisi ilk maçında Tony Crocker üst üste aldığı teknik faul ve sportmenlik dışı faul; Raymar Morgan ise oyun kurallarına aykırı müdahalesi nedeniyle oyundan ihraç edilmişti. Morgan, serinin Bursa’da oynanan son iki maçında da forma giyememişti. Crocker ise seride TOFAŞ’ın mücadelesinde kilit rol oynayan oyunculardan biri olmuş ve 13.5 sayı ve 3.3 asist ortalamaları yakalamıştı.

FENERBAHÇE DOĞUŞ: 94
TOFAŞ: 64
SALON: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Can Mavisu
FENERBAHÇE DOĞUŞ: Wanamaker 11, Nunnally 9, Vesely 8, Sloukas 6, Datome 9, Ahmet 19, Ali Muhammed 7, Barış 3, Egehan 10, Melih 6, Sinan 2, Melli 4
TOFAŞ: Barış 5, Owens 6, Kadji 12, Henry 17, Mejia 3, Mert, Berkan 9, Muhsin 4, Yigit 5
1. PERİYOT: 25-12
İLK YARI: 45-26
3. PERİYOT: 69-48


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler