Basketbolda yeni sezonun ayrıntıları

Türkiye'de basketbol heyecanı yarın başlıyor. Basketbol Süper Ligi yarın oynanacak 4 maçla başlıyor. Yarım asırlık ligimiz, bu sezon ile beraber 50.sezonunu yaşayacak.

Yayınlanma: 10.10.2015 - 07:25
Abone Ol google-news

Yeni sezon öncesi heyecan dorukta, yeni adıyla sezona başlayacak olan Ligin yeni isim sponsoru, '' Spor Toto '' . Futbol ile lig sponsorları aynı olacak. Ayrıca ligimizin yayın hakları ilk defa 13 Avrupa Ülkesi tarafından satın alındı. Türkiye hariç 13 ülkıcae daha maçları yayınlama hakkına sahip. Maçların Türkiye'deki yayın programı ise 2 platforma bölünüyor. Toplamda 6 maç her hafta TV'lerden yayınlanacak. 3 maç Lig Tv'den, 3 maç ise NTV Spor'dan yayınlanacak. Maç yayını için ilk seçim hakkı Lig TV'nin, ikinci seçim hakkı ise NTV Spor'un. Darüşşafaka-NTV Spor'un Holding olarak aynı şirkete bağlı olduğunu düşünürsek, NTV Spor ilk seçim hakkı olarak sezon boyunda Darüşşafaka'yı kullanacak gibi gözüküyor. Ayrıca bazı maçlar TBF TV'den de yayınlanacak.

Bu sezon BSL'de yer alacak 16 takımdan 10'u ülkemizi Avrupa'da da temsil edecek. Anadolu Efes, Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Doğuş Euroleague'de , Galatasaray, Beşiktaş, Banvit ve Trabzon ise Eurocup'ta. Telekom ve Royal Halı Gaziantep ise eski 
adıyla Eurochallange kupasında ülkemizi temsil edecek. 

BSL Medya ofisinden takdire şayan çalışma!

Basketbol Süper Ligi medya ekibi yeni sezonda harika bir çalışmaya imza atıyor. Gazete, TV, Radyo çalışanları hariç, internet yazarları ve web sitelerinde basketbol adına emek veren basketbol sevdalılarına  medya bölümünde maçı seyretme imkanı verecek.

Harun Erdenay'in lig hakkındaki görüşleri ; 

Kulüplerimiz son yılların en iyi kadrolarını kurdular ve Avrupa'nın marka değeri en yüksek ligi haline geldik. Son yılların en çekişmeli, en heyecanlı ligi olacağına inanıyorum derken, sözlerini iş ortaklarımıza, medya mensuplarına ve tüm basketbolseverlere iyi seyirler diledi. 

Samer Albayrak'ın lig hakkındaki görüşleri ;

Ligimiz yeni sezonda yeni şeylere gebe, yaz boyu iyi bir lig için çalıştık. En iyi yabancılar artık Türkiye'yi tercih ediyor, buna şaşırmıyorum. En çekişmeli liglerden biri olacak, son saniyelere kadar çekişmeler devam eden ligimizde bu sene çok daha iyisi olacak. Geçtiğimiz sene izleyici oranı %25 oranında arttı. Bu sene bu rakamı daha da ileriye çekmeyi düşünüyoruz.

Samer Albayrak'tan yenilik sözü.

- Salonlarda taraftarı eğlendirmek adına birçok aktivite yapılacak.
- Ligimizin bir fotoğraf albümü olacak, dileyen basın mensupları oradan istediği görseli alabilecek.
- Kulüplerimiz ve medya ile 7-24 irtibatta kalacağız. 
-Sosyal medyayı çok daha aktif kullanacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler