Bayramda her yer dolu

Hava koşullarının mevsim normalleri dışında seyretmesi ve ramazan nedeniyle sezona düşük dolulukla başlayan turizmciler, gözlerini Şeker Bayramı’na çevirdi.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 00:03
Abone Ol google-news

Hava koşullarının mevsim normalleri dışında seyretmesi ve ramazan nedeniyle sezona düşük dolulukla başlayan turizmciler, gözlerini Şeker Bayramı’na çevirdi. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalyan ve Datça’da bayram rezervasyonlarının şimdiden yüzde 70’leri bulduğu belirtildi.

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bölgelerindeki konaklama tesislerinin doluluk oranlarının, pek parlak olmamakla birlikte geçen yılı aratmayacak düzeye ulaştığını söyledi. Bülbüloğlu, “Bölgenin ateş çemberine dönmesi, dünyadaki ekonomik kriz, Dünya Kupası gibi dış; LYS, ramazan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi iç etkenler nedeniyle tesislerimiz boştu. Ancak nitelikli ve sahil bandındaki tesislerde yer bulmak zorlaşmaya başladı. Bayrama kadar tamamının dolmasını bekliyoruz” dedi. Muğla’da özellikle yerli turiste dönük çalışan ve turlarla ilişkisi olmayan Dalyan, Akyaka, Ören ve Datça gibi merkezler ramazan ayını adeta ölü sezon olarak geçirirken bayram rezervasyonları erken başladı. Hiçbir olumsuzluktan kolay kolay etkilenmeyen Bodrum’da doluluk yüzde 90’lara ulaşmış durumda.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, “Bodrum’un durumu öteki destinasyonlara göre farklı. Biz sezona yüzde 60’larla başladık. Yıldızlı tesislerimizin doluluğu geçen yılın gerisinde değil. Sınavlar bitti yerliler de geldi. Şu anda yüzde 70-80’lerdeyiz. Bayramda her yer dolu. Sonra ağustos, eylül bereketi yaşarız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler