Belgesel sürprizi

Rıdvan Akar’ın hazırladığı ve Kılıçdaroğlu’nun yaşamını anlatan 11 dakikalık belgeselin ilk gösterimi 28 Mart’ta.

Yayınlanma: 24.03.2015 - 05:40
Abone Ol google-news

Seçim kampanyaları ile ilgili çalışmalarını tam gaz sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belgesel sürprizi ile seçmen karşısına çıkacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yaşamının anlatıldığı 11 dakikalık belgeselin ilk gösterimi, 28 Mart’ta İstanbul Lütfi Kırdar Spor Salonu’nda yapılacak. Kılıçdaroğlu için “Halktan biri” vurgusu yapılan belgeselin ilk gösterimi nedeniyle CHP liderinin de “duygusal” bir konuşma yapacağı öğrenildi.

CHP’nin 7 Haziran seçimlerine dönük en önemli “açılım”larından biri Kılıçdaroğlu’nun imajıyla ilgili olacak. CHP liderinin çocukluğunun geçtiği Tunceli’den başlayan ve CHP liderliğine gelişine kadarki yaşamöyküsünün anlatılacağı belgeseli araştırmacı-gazeteci- belgesel yapımcısı Rıdvan Akar hazırladı.

Karaoğlan gibi...

Kılıçdaroğlu’nun siyasette örnek aldığı siyasetçilerden eski başbakan Bülent Ecevit’in “Karaoğlan” imajı gibi, Kılıçdaroğlu’nun da halkın içinden gelen biri olarak hâlâ halktan biri gibi yaşamını sürdürdüğü, “mütevazı” yaşamından kesitlerle anlatılacak.

Belgeselin üç farklı uzunlukta versiyonu olacak. 11 dakikalık ana belgeselin yanı sıra, daha kısaltılmış ve biri 7 dakika en kısası da yaklaşık 1.5 dakika olmak üzere daha kısa versiyonlar da olacak.

Yaklaşık 1.5 dakika olan en kısa biçimi ise CHP’nin seçim kampanyası için hazırladığı reklamlarda kullanılacak. Belgeselin çekimleri ise Ankara’nın yanı sıra, Tunceli ile Kılıçdaroğlu’nun ilk ve ortaöğrenimini yaptığı Van- Erciş, Bingöl-Genç ve Elazığ’da yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler