Belgeseller 'insan' için

Ana teması 'yaşam hakkı' ve 'barış' olarak belirlenen 6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, bugün İzmir'de başlıyor.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 11:20
Abone Ol google-news

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilciliği ile Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Çalışmaları Topluluğu’nca düzenlenen 6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, bugün başlıyor. Alsancak Fransız Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak olan festivalin tüm gösterimleri ücretsiz olarak izlenebilecek. Film Günleri’nin bu yıl ki teması, güncel gelişmeler kapsamında “yaşam hakkı” ve “barış” olarak belirlendi.

Belgesel film günleriyle, Türkiye ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerine yönelik izleyicilerde farkındalık ve duyarlılık oluşturulması amaçlıyor. Etkinlik duyurusunda, insan hakları savunuculuğu ile belgesel sinemacılığın yakın ilişki içinde olduğu kaydedilerek, “Maalesef ülkemizde her iki alanda da gerçekleştirilen çalışma ve üretimlere yeterince ilgi ve saygı gösterilememekte. Bu nedenle de insan hakları haftası vesilesiyle belgesel film günleri yaparak hem toplumsal hayatımızın sorunlu alanlarına dikkat çekmek hem de sanatçının emek ve üretimini izleyiciyle buluşturmak bizlere anlamlı ve çekici göründü” denildi.

Film günlerinde bir dilin nasıl öldüğüne, savaşların insan yaşamında yol açtığı tahribatlara, Güneydoğu'da yaşananlara, sığınmacı ve mültecilerin yaşadığı dramlara, Kobane’de kadınların yeni yaşam kurma mücadelesine, Gezi Direnişi sırasında yaşanılan hak ihlallerine, Şili’de Allende’den kalan izlere, Filistin sorununu, mega kentlerin yol açtığı sosyal sorunlara, zeytin ağaçlarını ve doğayı koruma mücadelesine ilişkin belgeseller gösterilecek. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye de gelen “Pepe Mujica”ya ilişkin gösterim de belgeseller arasında yer alıyor. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi, http://www.tihvizm-belgeselfilm.org/adresinden edinilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler