'Benimle nasıl barışacaksınız?'

Siverek’te 2 Mart 1994’te kaybedilen gazeteci Nazım Babaoğlu’nun annesi Makbule Babaoğlu, “Devleti yönetenlere soruyorum. Oğlumun kemiklerini bana vermeden nasıl barış yapacaksınız?’’ dedi.

Yayınlanma: 14.03.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

Siverek’te, 2 Mart 1994’te gözaltına alınarak kaybedilen Özgür Gündem Urfa muhabiri 19 yaşındaki Nazım Babaoğlu’nun annesi Makbule Babaoğlu, dünkü Cumartesi Anneleri buluşmasında, hükümete seslendi: “Devleti yönetenlere soruyorum. Oğlumun kemiklerini bana vermeden nasıl barış yapacaksınız? Çocuklarımızın kemiklerini bizden gizleyerek nasıl barış yapacaksınız?”

Diyarbakır’da yaşayan 77 yaşındaki Makbule Babaoğlu, Galatasaray Meydanı’ndaki 520. buluşmaya, bir mektup gönderdi. Satırlarına, “Sizinle aynı acının annesiyim” diye başlayan Babaoğlu, şöyle devam etti: “Nazım benim en küçük çocuğumdu. Cesurdu; arkadaşlarıyla birlikte kimsenin söylemediğini söyledi, kimsenin yazamadığını yazdı. ‘Önemli bir haber var. Gazeteden biri gelsin’ diye kurulan tuzağa her zamanki heyecanıyla o gitti. Siverek’te gözaltına alınarak kaybedildi.” Oğlunu aramadık yer bırakmadığını anlatan anne, “Başsavcıyla görüştüm. ‘Oğlum burada kayboldu’ dedim. Savcı bir defter getirdi, deftere baktı. Bana ‘başın sağ olsun’ dedi. Ben de ‘madem ölmüş, oğlumun cenazesi mezarı nerede, nereye gömdünüz, onun yerini gösterin’ dedim. Başsavcı bana ‘biz Urfa’ya göndermişiz’ dedi. Siverek Başsavcılığı bana ‘oğlunu Urfa’ya göndermişiz’ dedi, oğlum nerededir? Savcının bana cevabı ‘senin oğlun PKK’li’ oldu. Ben de ‘madem oğlum PKK’li tutup öldürmeniz mi lazım, cezaevine koyun’ dedim. Savcı başka da bir şey yapmadı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler