Berkin küfrüne Erdoğan savunması

Berkin Elvan’a Twitter üzerinden hakaret eden esnaf Mustafa A, Erdoğan’ın Berkin Elvan’a hakaret ettiğini, kendisinin de ondan cesaret alarak hakaret ettiğini söyledi

Yayınlanma: 24.06.2015 - 06:55
Abone Ol google-news

Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret eden esnaf Mustafa A, ifadesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’a hakaret ettiğini, kendisinin de ondan cesaret alarak hakaret ettiğini söyledi. Mahkeme Mustafa A’nın tutuklanması talebini reddetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Mustafa A. hakkında hazırladığı iddianamede, sanığın sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Berkin Elvan’ı kast ederek “Bir teröristi sokağa göndermeyi yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı...” ifadelerini kullandığı belirtildi. İddianamede, Mustafa A’nın Berkin’in babası Sami Elvan’a yönelik “hemen iftira çamur hazır siz de terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun ekmek ve monotof...” diyerek hakaret ettiği kaydedildi.

Mustafa A’nın hakaret, ölenin hatırasına hakaret ve tehdit suçlamaları ile 6 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya sanık ve avukatı katılmazken Elvan ailesi avukatları hazır bulundu.

Duruşmada avukat Oya Aslan, sanığın olaydan sonra benzer şekilde internette yazılar yazmaya devam ettiğini belirterek, buna ilişkin fotokopiyi mahkemeye sundu ve sanığın tutuklanmasını talep etti. Tutuklama talebinin reddine karar veren mahkeme, duruşmayı 20 Ekim’e erteledi.

Ne demiştİ ?

Geçen yıl 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şûrası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esnaf ve sanatkâr demek, altını çizerek ifade ediyorum ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda, esnaf sanatkâr gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hâkimdir, hakemdir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler