Beşiktaş’a Güneş doğdu

Deneyimli teknik adamla zirveye damga vuruyor

Yayınlanma: 10.11.2015 - 07:05
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek ligin 11. haftasında da liderliği bırakmayan Beşiktaş’ta Şenol Güneş fırtınası esiyor. Siyah - Beyazlı ekip oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanırken Güneş’in elinin değdiği bazı isimler performanslarıyla yeniden doğduklarının sinyalini veriyorlar.

Performans patlaması

Son yıllarda oynadığı olumlu futbola rağmen farklı teknik adamlarla ligde başarıdan uzak kalan ve özellikle derbilerde mağlubiyeti âdet haline getiren Beşiktaş, Şenol Güneş’in takımın başına geçmesiyle adeta nefes aldı. Ligin ilk haftasından itibaren oyunu ofansif anlamda oynamak için gayret eden ve yüksek pas grafiği ile dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş’ta kariyeri çöküşe geçen oyuncular başta olmak üzere birçok ismin performansını daha üst düzeye çıkarması ise gözlerden kaçmadı.

Bilic’i solladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde geride kalan 11 haftada Siyah-Beyazlı ekibin bir önceki teknik direktörü Slaven Bilic’i bir hayli geride bıraktı. Bilic yönetiminde Beşiktaş 2014-15 sezonunun ilk yarısında 27 gol atarken Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünde Siyah-Beyazlı ekip henüz ligin 11. haftasında 28 kez rakip fileleri sarstı. Geçen sezon Beşiktaş 11. haftada 23 puan toplarken Güneş yönetiminde bu sezon 26 puan topladı. Kara Kartallar, Bilic döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında derbi galibiyeti göremezken Şenol Güneş yönetiminde Fenerbahçe’yi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 3-2 yenmeyi başardı.

Marıo Gomez’e milli takım kapılarını açtı

Serie A ekiplerinden Fiorentina’dan transfer edilen Mario Gomez Şenol Güneş’in yönetiminde adeta ikinci baharını yaşıyor. Almanya Milli Takımı’na seçilemeyen ve bir önceki sezon Floransa ekibinde ligi sadece 4 golle tamamlayan dünyaca ünlü golcü, bu sezon ligde geride kalan 11 haftada rakip fileleri 8 kez havalandırdı. UEFA Avrupa Ligi’nde de 1 kez gol sevinci yaşayan oyuncu gösterdiği başarılı performansla Joachim Löw tarafından tekrar Almanya Milli Takımı’na çağrıldı.

Tolga geri döndü

Siyah-Beyazlı ekipte geçen sezon eleştirilerin odak noktasındaki isimlerden biri olan Tolga Zengin, Şenol Güneş yönetiminde güven kazandı. 2014-15 sezonunda eldivenleri Cenk Gönen ve Günay Güvenç’e kaptıran deneyimli kaleci gösterdiği performans ile Bursaspor karşısında alınan 3 puanda büyük pay sahibi olurken aynı zamanda tecrübesiyle takıma liderlik ediyor.

Oğuzhan beyin oldu

Tıpkı Tolga Zengin gibi Bilic döneminde gözden düşen hatta bir dönem kendisi hakkında ‘takımdan ayrılacak’ şeklinde haberler yapılan Oğuzhan Özyakup, Şenol Güneş döneminde yeteneklerini sergilemeye başladı. İsmi son dönemde Aston Villa ile sık sık anılan genç futbolcu, 11. haftadaki Bursaspor maçında attığı golle takımının hanesine 3 puanı yazdırırken bu sezon takımına 3 gol 5 asistlik bir katkı sağladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler