Beşiktaş’ta Porto modeli

Siyah-Beyazlılar transferde Portekiz devini izliyor/

Yayınlanma: 13.10.2015 - 07:33
Abone Ol google-news

Oldukça yoğun geçen bir transfer döneminin ardından sezona iyi başlayan ve liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, son bir yılda transferde yeni bir sayfa açtı. Geçmiş yıllarda transfer politikasında uzun süre başarısızlıklar yaşayan ve bu yüzden borç batağı içine giren Beşiktaş, Fikret Orman yönetiminin ilk yıllarında transfer politikasında sıkıntı çekse de daha sonra bir Avrupa ekibi kimliğine büründü. Transfer politikası ile sadece harcayan değil hem harcayan hem de para kazanan bir kulüp yapısına kavuşan Siyah-Beyazlı ekibin bu yaklaşımı Portekiz devi Porto’yu anımsatıyor.

Transferin gözdesi

Sezon öncesinde Demba Ba, Atınç Nukan ve Cenk Gönen’i satarak kasasına 18.6 milyon Avro para koyan Beşiktaş, transfere sadece 8 milyon Avro harcamış ve transfer döneminde 10 milyon Avro civarında kâr elde etmişti. Yeni kuralan kadrosu ve yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile lig lideri durumunda bulunan Beşiktaş’ta transfer gündemi ise erken başladı. Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Ersan Adem Gülüm bir çok kulübün transfer radarına girerken Beşiktaş’ın olası bir satış halinde kasasına en az 20 milyon Avro koyması bekleniyor.

Fikret Orman: Konuşmak için çok erken

Beşiktaş’ta takımın formu ve ligde gösterilen performans Siyah-Beyazlı yönetimi mutlu ederken transfer haberleri ise rahatsızlık yaratıyor. Başkan Fikret Orman yakın çevresine yaptığı açıklamada, “Transfer haberlerini okuyoruz. Özellikle dış basında oyuncularımızla ilgili yapılan haberler sevindirici ancak bizim dikkat etmemiz gereken bir konu var. Şu an sezon devam ediyor. Devre arasındaki transfer döneminde oyuncu satmak gibi bir düşüncemiz yok. Stadımızın inşaatı devam ediyor, bu sezon şampiyon olarak yeni evimize şampiyon kimliği ile girmek istiyoruz. Sezon biter, transfer konuşulur. Ancak şimdi çok erken.” sözleriyle transfere temkinli yaklaştı.

Almanya’da gündem Gomez

Attığı goller ve saha içinde takıma yaptığı liderlik ile dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş’ın Alman golcüsü Mario Gomez Alman basının gündeminde. Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş forması ile attığı gollerle yeniden doğarken Bild’de Alman milli takımı için‘Gomez gibi bir forvete mi ihtiyacımız var?’ başlıklı bir anket yayınladı. Gazete okurları ankete yoğun ilgi gösterirken Gomez ile Eintracht Frankfurt takımında forma giyen Alexander Meier’in Löw’ün ilk tercihi olması konusunda görüş bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler