Bilal Erdoğan'ın 'Çıt'ına İşlem yok!

Parlamento Kulisi

Yayınlanma: 06.01.2014 - 00:27
Abone Ol google-news

Tarih 10 Aralık. Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis kürsüsünde, muhalefetin bütçe eleştirilerini yanıtlıyor. Henüz yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için düğmeye basılmamış ama “cemaatle dershane kavgası” almış başını gitmiş. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, o gü yolsuzlukların üzerinin “Sayıştay raporları Meclis’ten kaçırılarak” nasıl örtüldüğünü anlatmış diğer muhalefet partileri de iç politikadan dış politikaya kadar hükümetin “eksilerini” sıralamış. İşte bu eleştirilere yanıt verirken Erdoğan, “milli irade”ye bir kez daha vurgu yapıyor:

“Türkiye’nin her meselesinde hem muhatap hem de çözüm aracı, bu salondaki vekiller ve onların arasından teşekkül etmiş hükümettir. Bu salonun dışında, bu salondaki vekillerin dışında hiç kimse, hiçbir kurum, Allah’tan başka hiçbir güç bu ülkeye ve bu millete istikamet veremez. Hiçbir vekil, hiçbir siyasi parti milli iradeyi hedef alan, milli iradeyi, Meclis iradesini zayıflatmaya çalışan saldırılar karşısında kayıtsız kalamaz.”İşte tam o saatlerde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın literatüre kattığı ifadeyle; “çıt çıt çıt” mesajı düştü internet sitelerine:

“Halktan yüz bulmaya çalışın halktan, Meclis serserilik yeri değildir, ahlaksız rezil tavırların amacı nedir?” Bu sözlere AKP’den tek bir “çıt”la yanıt veren vekil olmadı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise o tweeti “mesele” yaptı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e bir dilekçeyle başvurup, “Türk milletine ve temsilcilerine hakaret eden bu şahıs hakkında” yasal işlem yapmasını istedi. TBMM Başkanlığı’ndan yaklaşık 20 gün sonra  Altay’a yanıt geldi. TBMM Başkanı Çiçek, “Bir şey yapamayız” anlamına gelen şu yanıtı verdi: “Yasama organının toplum nezdindeki itibarına, yazılı ve görsel medyada olduğu gibi her konuda söylenen her söze duyarlı olmak en tabii görevimizdir. Ancak Başkanlığımıza sunmuş olduğunuz dilekçe ve ekindeki yazı içerikleri incelendiğinde, TBMM Başkanlığı’na müteallik iş ve işlemlerden olmadığı anlaşılmış olup, konu ile ilgili olarak kişilerin şahsi müracaat hakları bulunmaktadır.” Bilal Erdoğan söz konusu olduğunda “savcıların” tebligatı bile işlemezken, Çiçek’ten  “risk” almasını beklemek elbette hayalcilik olurdu...

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler