Bilge ve cesur bir bilim insanıydı

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Türkel Minibaş, ölümünün 5. yılında Cunda’daki mezarı başında törenle anıldı. Minibaş için, İstanbul’da da, uzun yıllar çalıştığı İÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile ÇYDD Fatih Şubesi’nce Yedikule’deki Prof. Türkel Minibaş Eğitim Evi’nde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 06.02.2014 - 23:03
Abone Ol google-news

2009’da yaşamını yitiren ve vasiyeti üzerine Cunda Mezarlığı’nda toprağa verilen Türkel Minibaş için, ÇYDD Ayvalık Şubesi ve yakın dostları tarafından mezarı başında anma etkinliği düzenlendi. Dernek Başkanı Nuray Özer ve eski başkan Lütfiye Seçer, Minibaş’ın tuttuğu ışığın yollarını aydınlattığını belirterek “O, Çağdaş Yaşam’ın sevgilisiydi” dediler.

Yakın dostu Aysel Namlı da, “Cumhuriyet değerlerinin savunucusu, aydınlanmacı, ilkeli, değerli insanı tekrar anıyor, aydınlattığı yolda yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu. Anma etkinliği için Ankara’dan Ayvalık’a gelen Sevgi-Vasfi Uluğ çifti de, Minibaş’ın aydınlık Türkiye için az zamana çok işler sığdırdığına dikkat çektiler.

 

İstanbul’da anma töreni

Prof. Dr. Türkel Minibaş, İstanbul’da da düzenlenen törenle anıldı. Minibaş için, uzun yıllar çalıştığı İÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile ÇYDD Fatih Şubesi’nce açılan Yedikule’deki Prof. Türkel Minibaş Eğitim Evi’nde dün bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Törene, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ile Fatih Kız Lisesi’nden Minibaş’ın çok sayıda arkadaşı ve dostu katıldı. Törende, Minibaş’ın hayatından kesitleri içeren barkovizyon gösterimi yapıldı.

Prof. Aysel Çelikel, Minibaş’ın hukuku çok iyi bildiğini belirterek “Minibaş, hukuk ile ekonomiyi çok iyi ayırt ederdi. Bilge ekonomist ve cesur yürekli bir bilim insanıydı. İnandıklarını çekinmeden söylerdi. Çok yönlü bir insandı. Hastalığında bile dostları ve arkadaşları ile görüşmeyi ihmal etmedi” dedi.

Minibaş’ı çok özlediklerini vurgulayan Çelikel “Minibaş, Türkiye’nin gidişatını 10 yıl öncesinden görmüştü. Her geçen gün ona daha çok ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından helva ikramı yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler