Apple-1 açık artırmayla rekor bir fiyata satıldı

New York’ta bulunan Bonhams’da yapılan bir açık arttırmada 1976 yılında üretilen ilk 50 Apple bilgisayarlarından biri olan Apple-1, tahmin edilen fiyatının iki katına yani 905 bin dolara alıcı buldu.

Yayınlanma: 26.10.2014 - 10:03
Abone Ol google-news

Artık bir antika sayılan bilgisayar, Steve Wozniak tarafından Steve Jobs‘un ailesinin garajında yaklaşık olarak 40 yıl önce üretildi.Apple-1, bugün olduğu dev teknoloji şirketi haline gelen Apple’ı dönüştürecek kişisel bilgisayarlara olan büyük ilgiyi tetikledi.

ABD’de teknoloji devrimler ve yenilikleri anlatan Henry Ford müzesinden gelen bir yetkili açık arttırmayı kazandı. Bu cihaz, Jobs ve Wozniak’ın elektronik perakendecisi Byte Shop için üretilen ilk 50 Apple-1 bilgisayarından biridir. Bilgisayarlar bu hafta satılan bilgisayarın fiyatının çok ufak bir parçasına, yani 666 dolara satılmıştı. Açık arttırmada satılan Apple-1‘in içinde, bozulmamış bir anakart, eski bir klavye ve monitör ile özel yapım bir ahşap kutu içinde güç kaynağı bulunuyor.

Apple-1 son derece nadir bulunuyor ve alıcılar onlar elde etmek için iyi para ödüyorlar. Geçen yıl, bir Apple-1, sadece “Uzak Doğu” dan olarak tanımlanan anonim bir girişimci tarafından Almanya’da 671.400 dolara satın alındı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler