İşte sesli asistan Cortana

Windos’un yeni sürümü Windows 10 tanıtıldı. Sesli asistan servisi Cortana ile birlikte gelecek.

Yayınlanma: 26.01.2015 - 09:17
Abone Ol google-news



İşletim sistemi Windows 10 kısa bir süre önce tanıtıldı. Windows 10 yanında sesli asistan servisi Cortana ile birlikte gelecek. Cortana ile birlikte Windows 10 sesli komutlarla çalışabilecek. Kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak.

Diğer sürümlere göre Windows 10 bir hayli farklı ve baştan aşağı yenilenmiş. İşletim sisteminin en dikkaç çekici yanı ise Cortana adlı sesli komutları algılayan asistanının olması. Cortana kullanıcının sesli komutlarını anlıyor ve buna sesli olarak cevap verebiliyor.Kişinin tercihlerini öğrenip bununla ilgili tavsiyeler sunan Cortana önemli günleri, işleri, saatleri de size hatırlatacak.
Klavye ve Mouse kullanmaya son

Windows 10’un sesli komut asistanı Cortana ile klavye mouse kullanmanıza gerek kalmayacak. Sesli komutlarınız ile bilgisayarı kontrol araçları olmadan yönetebileceksiniz. Cortana ile e-posta gönderebilecek veya bilgisayar uygulamalarını kullanabileceksiniz.

Hoşgeldin Spartan

Windows 10 ile birlikte efsane web tarayıcısı Internet Explorer mazide kaldı. 20 yıldır kullanılan Internet Explorer gitti yerini Spartan adlı web tarayıcısına bıraktı. Spartan’da daha üstün güvenlik ve daha iyi keşfetme olanakları var. Spartan’da yeni okuyucu formatı özelliği yer alıyor.Bu özellik ise sizin ister çevrimiçi ister çevrimdışı olarak internet sitelerinde ki yazıları okuyabilmenizi sağlıyor.Spartan, Cortana ile uyumlu olarak çalışıyor.

İlk yıl ücretsiz

Yeni işletim sistemi Windows 10 ilk yıl ücretsiz olacak.Windows 7, Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1 işletim sistemlerini kullananlar ilk bir yıl yeni işletim sisteminden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

HTC Desire 626’dan ilk görüntüler sızdırıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler