İşte Samsung'un yeni amiral gemisi: Galaxy S6

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6, Mobil Dünya Kongresi 2015'ten kapsamında Barcelona'da gerçekleşen UnPacked etkinliğinde tanıtıldı. Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlik Samsung CEO'su JK Shin'in açılış konuşmasıyla başladı.

Yayınlanma: 01.03.2015 - 20:41
Abone Ol google-news

Konuşmasına müşterilerden gelen geri bildirimlerle ürünlerini şekillendirdiklerini belirterek başlayan Shin açılış videosu ile konuşmasını sürdürdü. Kısa videonun ardından Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile karşısına çıkan JK Shin, yeni amiral gemisinin dikkat çekici özelliklerini sıralamaya başladı.

Yeni cihazda ilk dikkat çeken tasarımın tamamen elden geçirilmiş olaması. Tamamen yenilenen tasarımda en dikkat çekici öğe ise malzeme seçimi. Yeşil elmas kullanılan tasarımın standart metal tasarıma göre %50 daha güçlü olduğu belirtiliyor. Samsung'un bu konuda iddialaı olduğunu ce sunum sırasında kasanın bükülmeyeceğini belirterek Apple'a gönderme yaptığını hatırlatalım.

Cihazın donanım tarafında ise 14mm işlemci ve DDR4 bellekler ilk dikkati çekenler arasında. 14mm teknolojisi yüzde 20'lik bir performans artışı sağlarken DDR4 belleklerin cihazın performasına katkısı önceki nesline oranla yüzde 80'lere ulaşmış durumda. Exynos 7420 çipi ile gelen cihaz gücünü 2.1 GHz saat hızında 4 adet 64 bit Cortex-A57 ve 1.5 GHz saat hızında 4 adet Cortex-A53 işlemciden alıyor. Grafik çözümünde 3GB LPDDR4 Mali-760 çözümüne yer verilen cihaz enerji tüketiminde de başarılı. Enerji tasarrufulu yeni Exynos 7420 çipi, Snadragon 810'a göre yüzde 20 daha az güç harcıyor.

Cihazın ekranında ise ilk dikkat çeken 4. nesil Gorilla Glass'a yer verilmiş olması. 5.1 inç QUAD HD ekran ile gelen Galaxy S6, öncülü Galaxy S5'e göre yüzde 77 oranında daha fazla piksel içeriyor. Galaxy S6 ekranının sunduğu piksel yoğunluğu 577ppi olarak açıklanmış durumda.

(shiftdelete.Net)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler