Dokunmadan seks

Önümüzdeki 10 yılda robotlarla cinsel ilişki yaşayıp bebekleri tanımadığımız kişilerle laboratuvar ortamında üretecek, haz noktalarımızı değiştirebileceğiz.

Yayınlanma: 30.04.2015 - 21:42
Abone Ol google-news

Chicago’daki Northwestern Üniversitesi’nden jinekoloji profesörü doktor Laura Berman, Wall Street Journal’a seksin geleceği noktayı anlattı. Halihazırda telefonlara yüklenen ‘görünmez erkek arkadaş’ uygulaması ile düzenli olarak romantik mesajlar alabildiğimizi vurgulayan Dr. Berman önümüzdeki 10-15 yıl içinde insan gibi görünen robotlarla ilişki yaşamaya başlayacağımızın altını çizdi. ‘Her’ filminde Scarlett Johannson’ın sesiyle hayat verdiği Samantha karakterine gönderme yapan Berman, teknolojinin geldiği noktada 10 yıl sonra bizimle duygusal olarak da iletişim kuran ve insana çok benzeyen robotlarla yatağa gireceğimizi açıkladı.

Aşklar tasarlanacak

İnsanların ‘hayatlarının aşkı’nı tasarlayabileceklerini söyleyen Berman’ın öngörüleri sadece bununla bitmedi. Nörobiyolojinin geldiği noktada, beyin uyarılmasıyla insanların fiziksel temas kurmadan seks yapacaklarını iddia eden Berman, bu durumun engelli bireylerin cinsel hayatlarını da değiştireceğine değindi. Böylece uzun mesafe ilişkilerin hiç tanışmadan bile başlayabileceğini belirten uzman, insanların yan yana gelmeden de sağlıklı bir cinsel hayata sahip olabileceklerini açıkladı.

Çok ebeveynli bebek

Üreme teknolojisinde de gelişmeler yaşanacağını belirten Berman ikiden fazla ebeyni olan, halihazırda ölmüş bir ebeynden dünyaya gelen veya birbiriyle hiç tanışmadan genetik malzemelerini laboratuvar ortamında dölleyen anne- babalardan bebeklerin doğacağını açıkladı. Doktor Berman kadınların cinsel hayatlarındaki gelişmeninse devasa boyutta olduğu görüşünde. Seks ve ilişki terapisti de olan doktor, yakın zamanda uygulanmaya başlanacak olan tedavilerle kadınların G noktalarını büyüterek, şu anda mümkün olmayan bir orgazm seviyesinin yaşanacağını açıkladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler