BlackBerry işçi çıkarmaya hazırlanıyor

Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry, içine düştüğü finansal krizi aşmak için dünya genelinde işçi çıkaracağını açıkladı.

Yayınlanma: 25.05.2015 - 01:05
Abone Ol google-news

Firmadan yapılan açıklamada, çıkarılacak işçi sayısı verilmezken, operasyonun akıllı telefon üretimindeki her safhayı kapsadığı kaydedildi. Açıklamada, işten çıkarılacak işçilerin Bold, Klasik ve Pasaport gibi cihazlar dahil olmak üzere, telefonlar, donanım, yazılım ve aplikasyon uygulamalarında çalışan kişileri etkileyeceği de belirtildi.

BlackBerry’nin açıklamasında, "şirketin finansal olarak girdiği en son aşamada niyetimiz, firmamızın kaynaklarını yeniden tanımlamak ve büyüyen tüm yönleriyle dünya genelinde sürdürülebilir karlılığa doğru ilerletmektir" denildi. Açıklamada, gelecek aylarda satış ve pazarlama aktivitelerine odaklanacakları ve aynı zamanda başka firmalarla stratejik ortaklık yaparak yüksek büyüme alanlarına yönlenecekleri de kaydedildi.

Halen dünya genelinde 7 bine yakın çalışanı bulunan BlackBerry, operasyonlarının önemli bölümünü Kanada’nın Waterloo kentindeki merkezinde gerçekleştiriyor. Uzun süredir mali kriz yaşayan firma, daha önce de binlerce işçisinin işine son vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler